Delft krijgt de grootste tulpenpiramide ter wereld! Het beschilderen van dit 12-meter hoge kunstwerk is gestart. Initiatiefnemer Paula Kouwenhoven van Land Art Delft en wethouder Bas Vollebregt van o.a. cultuur hebben symbolisch de eerste penseelstreken aangebracht. De penselen zijn nu weer overgenomen door de schilders van Royal Delft. Zij schilderen het kunstwerk op ambachtelijke wijze met de hand af.

Sinds het kunstlandschap van Land Art Delft bestaat, heeft directeur Paula Kouwenhoven de wens om hét icoon van Royal Delft, de “Tulpenpiramide”, te vergroten als eerbetoon aan de stad Delft en haar beroemde product het Delfts Blauwe aardewerk. Daarom wil Land Art Delft een landmark realiseren waarbij het Delfts blauw herkenbaar is en wel in de meest iconische uitvoering: de tulpenpiramide.

De tulpenpiramide, die op de grens van Delft langs de A13 in het kunstlandschapspark wordt geplaatst, zal van grote afstand al gezien en ervaren worden als uitnodiging om te komen naar de stad met haar lange historie in nijverheid, innovatieve kennis en internationale betrekkingen.

Deze tulpenpiramide wordt uitgevoerd in een megagrote afmeting en zal de grootste ter wereld worden.

Het Project ‘De Tulpenpiramide’ is in 2019 gestart als een onderdeel van het themajaar ‘Delft & de Gouden Eeuw’ en bestaat uit een samenwerking van Land Art Delft met Royal Delft. De Gemeente Delft, Delft Marketing en diverse ondernemersorganisaties hebben ook bijgedragen aan het project. Het schilderen van de tulpenpiramide vindt plaats op het evenemententerrein van Lijm & Cultuur dat hiervoor een gebouw beschikbaar stelt.