Voor deze groepstentoonstelling treedt beeldend kunstenaar Ton Slits op als curator met als basis zijn eigen werk. Na onderzoek, een selectie en een tour langs de ateliers ziet TUSSENRUIMTE het licht. De titel verwijst naar een betekenisvolle stilte in een muziekpartituur of een ruimtelijke uitsparing. In de stilte of de leegte kan er een inzicht gevend besef ontstaan. De expositie is van 6 maart t/m 14 mei 2023 dagelijks te zien in De Cacaofabriek Expo.

De tentoonstelling toont werken van de kunstenaars Nathalie Brans (NL), Tinka Pittoors (BE), Leo Vroegindeweij (NL) en natuurlijk Ton Slits (NL), als curator en exposant, zelf. De vier kunstenaars maken allen zeer verschillend werk. Toch zijn de vele parallellen, die zichtbaar worden nu hun werk in De Cacaofabriek in samenhang wordt gepresenteerd, verrassend. Schilderijen, fotografie, ruimtelijk werk, een veelheid aan verschillende materialen van zeer groot tot zo klein dat het onder een glazen stolp past.

TUSSENRUIMTE is een visueel rijke en aantrekkelijke tentoonstelling: laat je imponeren door een reusachtige wolk van pingpongballen, een hond die naar zijn spiegelbeeld staart, een boek over de maanstanden, schilderijen en ruimtelijk werk in dialoog met elkaar en de monumentale ruimtes van De Cacaofabriek Expo.