SURREALISTISCHE SCHOONHEID, Louise te Poele
ONE THIRD, Klaus Pichler

Het werk van Louise te Poele toont de fascinatie voor de surrealistische schoonheid van de materie om ons heen, de focus op dingen die we soms voor lief nemen of soms liever niet willen zien. De kunstenaar laat de beschouwer met nieuwe ogen kijken naar de wereld en de verborgen schoonheid in het dagelijks leven.

De serie ‘One Third’ van Klaus Pichler is een project over voedselverspilling en beschrijft het verband tussen individuele voedselverspilling en geglobaliseerde voedselproductie. Volgens een VN-studie wordt een derde van het voedsel in de wereld verspild – het grootste deel daarvan in de geïndustrialiseerde landen van het noordelijk halfrond. Tegelijkertijd worden 925 miljoen mensen over de hele wereld met hongersnood bedreigd. Rottend voedsel, gerangschikt in uitgebreide stillevens, schetst een abstract beeld van de verspilling van voedsel, terwijl de begeleidende teksten dieper ingaan op de oorzaken van dit probleem.

Louise te Poele werkt als beeldend kunstenaar met het medium fotografie en maakt ruimtelijke sculpturen. Op dit moment verblijft de kunstenaar in Parijs om een residentie te volgen bij Cité Universitaire om nieuw ruimtelijk werk te ontwikkelen. Werk van Louise te Poele wordt wereldwijd tentoongesteld in plaatsen als Parijs, New York, Miami, Hong Kong, Berlijn en Istanbul en maakt deel uit van kunstcollecties van musea en diverse particuliere collecties in binnen- en buitenland.

Klaus Pichler is een Oostenrijkse fotograaf die bekend is om conceptuele fotoseries over milieu- en culturele kwesties. Het werk combineert vaak ironie met een kritisch perspectief en behandelt onderwerpen als consumentisme, verspilling en de impact van menselijk gedrag op het milieu. Pichlers stijl wordt gekenmerkt door een sterke visuele vertelbenadering en het vermogen om gewone, vaak over het hoofd geziene onderwerpen om te zetten in opvallende beelden die gesprekken over belangrijke kwesties op gang brengen.

Locatie: Wiebenga Silo Noordkade Veghel
Periode: 28 juni t/m 3 september
Gratis toegang