Tentoonstellingen aanmelden

Dit pop-up museum biedt 35 solopresentaties van hedendaagse kunstenaars, om te bewonderen en/of te kopen.

Bezoekers kunnen in alle rust en in een speciaal ontwikkeld tentoonstellingsontwerp van 1200m2, een overzicht van meer dan 35 solo-presentaties van toonaangevende early career en gevestigde kunstenaars bewonderen en desgewenst aankopen.  In deze roerige tijden doorbreekt Unfair de standaard en legt de focus op een duurzame kunstsector. Tickets en tijdsloten voor UnfairTM kunnen vooraf via unfair-tm.nl gereserveerd worden.

Peter van der Es en Adam Nillissen, founders van Unfair, zeggen over de nieuwe richting: ‘Unfair is opgericht in 2012, na de financiële crisis en in een tijd die gekenmerkt werd door culturele kaalslag. Als we daar iets van hebben geleerd, dan is het dat het ontzettend belangrijk is om vooruit te kijken en in beweging te blijven. We hebben er hard aan gewerkt met z’n allen en zien dit als een kans voor kunstenaars én bezoekers om in crisistijd op innovatieve wijze naar buiten te treden en nieuwe kansen te creëren. Een stretched editie, met meer ruimte voor verdieping en waar we elke bezoeker als VIP behandelen.’

Tijdelijk museum
Juist in deze tijd ziet Unfair een uitgelezen kans om kunst en publiek te verbinden en het voortouw te nemen, mede mogelijk gemaakt in samenwerking met locatie-partner Westergas B.V.. Door te innoveren als pop-up museum, in plaats van een grootschalig evenement, kunnen bezoekers, in vooraf gereserveerde tijdsloten, een persoonlijke verdiepende ervaring met actuele beeldende kunst ervaren. Daarnaast kan men zich online verdiepen in de deelnemende kunstenaars en hun praktijk, bijvoorbeeld door een digitaal studiobezoek te doen middels de videoserie ‘Permanent Collection’, of door een persoonlijke selectie van tentoongesteld werk te maken middels een online wishlist.

Beeld: Anouk van Zwieten – ‘Cry of the peacocks’ (2018), persbericht Unfair TM

Van 3 jul 20 20

t/m 23 aug 20 20