UTRECHT DOWN UNDER kunst op volle grond is een tentoonstelling in een tuincentrum over de verhouding tussen mens en natuur.

Tussen het groen van tuincentrum Steck presenteren 24 kunstenaars werk over hun relatie met de natuur. Wetenschappelijke kennis, romantiek maar ook angst voor de natuur komen aan bod.

Uit gerecyclede materialen zijn imposante werken te zien. Installaties, films, performances, wandkleden en tekeningen nestelen zich tussen de planten in en om de kassen en moestuinen.

Een speurtocht voert je langs 24 kunstwerken. Zo kan je een kunstwerk zien ontstaan, samen soep eten met een vleesetende plant en dansen in de silent disco met een vingerplant.

Met de tentoonstellingsgids in de hand test je bovendien je eigen kennis over kunst en natuur. Door de speelse opzet en het stellen van prikkelende vragen raak je al snel in gesprek met elkaar over wat je ziet en los je samen de puzzels op. Naast de tentoonstelling is er een programma van lezingen, kunstenaarsfilms, verdwaaltochten en workshops.

UtrechtDownUnder kunst op volle grond is een onvergetelijke groene ervaring waar je nog lang op kunt ‘kauwen’.

Beeld: egied siemons

Locatie: Tuincentrum Steck, Gageldijk 3 in Utrecht