Tentoonstellingen aanmelden

Van Hoeve naar Kasteel in Museum Lunteren

Museum Lunteren, Lunteren

De Veluwe heeft een bewogen geschiedenis. Mede hierdoor zijn in een wijde omtrek rond Lunteren in de loop van de middeleeuwen versterkingen en kastelen gebouwd. Veel kastelen komen uit de feodale periode met twisten tussen Gelre en Sticht. Voor die tijd wisten de bewoners zich al goed te verdedigen tegen wilde dieren en rovers zoals de Vikingen.

Deze expositie is thematisch uitgewerkt. Er is gekozen de ontwikkeling van het beschermen van het wonen, onder de noemer “van Hoeve naar Kasteel”, weer te geven.
Er zijn veel maquettes waarmee de ontwikkeling wordt verbeeld. Maar ook de originele en unieke aquarellen van Willem Angenent, over oude kastelen in hun landschap maakt een bezoek aan de tentoonstelling meer dan waard. Absoluut uniek is de animatie van Karel van de Galgenberg.

De tentoonstelling nodigt de bezoeker uit tot actieve deelname. Dit door het volgen van een workshop of het zelf bouwen van een kasteel in onze bouwhoek. Regelmatig zal op woensdagmiddag een voorleessessie zijn. Iedereen is hierbij welkom. De data van deze activiteiten zijn op de website van het museum te vinden.

Van 4 sep 20 21

t/m 22 jan 20 22