Bij museum Terra Maris de nieuwe expositie ‘Van Mammoet tot Spijkerbroek, over klimaat en de Kracht van de Natuur’ te zien. Een tentoonstelling gewijd aan de uitdagingen waar we nu voor staan: veranderend klimaat en daarmee een veranderende wereld.
In deze, volledig gerecyclede, tentoonstelling ontdek je welk effect de natuurkrachten vroeger en nu op de wereld om ons heen hebben. En welke rol wij mensen daarin spelen. Maar ook hoe we de natuurkrachten kunnen gebruiken voor een groenere, leefbare wereld!

BAM!
Er moet iets gebeuren, de klok tikt door… Maar waar begin je? Op een laagdrempelige manier leer je in deze tentoonstelling wat je zelf kan doen voor de natuur en het klimaat. Het gaat niet alleen over zonnepanelen en windenergie, maar ook over bijvoorbeeld welke voedingskeuze heeft de meeste impact? Waar moet je op letten als je kleding koopt en wat kun je met je oude spijkerbroek doen? Kortom: wat kan je Beter, Anders of Minder doen?
De tentoonstelling ‘Van Mammoet tot Spijkerbroek, over klimaat en de Kracht van de Natuur’ is het eerste deel van de klimaatbeleving bij Terra Maris. Vanaf de zomervakantie kan je zelf de natuurkrachten zon, water en wind ontdekken in onze landschapstuin. En volgend schooljaar is het ScharrelLAB omgebouwd tot een KlimaatLAB waar iedereen aan de slag kan met leuke klimaat-proefjes.