Fred Thoolen studeerde van 1970 tot 1975 aan de Koninklijke Academie in Den Haag. Hoewel de zaadjes voor het weergeven van de omgeving en de mensen al heel vroeg geplant waren, heeft de boom toen pas goed wortel geschoten. Nog steeds doet hij niets liever dan dat. Korte schetsen, een snelle weergave van wat hij ziet, wat in hem opkomt zijn de basis voor wat hij tekent & schildert in zijn directe omgeving en op zijn reizen. Deze expositie is een greep uit het werk dat hij heeft gemaakt.

Michiel Schepers staat bekend om zijn boom en bosgezichten, die hij op reis in de hele wereld tekent en in monumentale aquarellen en inktschilderingen uitwerkt. Maar zijn werk omvat vele andere motieven, zoals duindoorn en helmgras (hij woont in Scheveningen), mensen op het strand, naakt en schaars gekleed, en wat er over is van het landschap, waaronder het hedendaagse stadslandschap.
Steeds gaat het hem er om iets te ontdekken in het motief dat hij zonder de tekening ter plaatse nooit zou hebben opgemerkt.