Museum De Buitenplaats presenteert een selectie van stillevens en beelden van verstilling uit de eigen collectie. De tentoonstelling Verstild Bezit – Het Depot Belicht brengt kunstwerken onder de aandacht die lang onopgemerkt in het depot zijn gebleven. Het is voor het eerst sinds tijden dat een groot deel van deze werken aan het licht wordt gebracht.

Het stilleven blijft een van de meest geliefde thema’s onder kunstenaars. Met een eeuwenlange geschiedenis is het geen wonder dat het genre inmiddels vele vormen kent. Een keuze van ruim 60 werken in Museum De Buitenplaats laat zien dat deze veelzijdigheid ook voor het moderne stilleven opgaat. Met traditionelere stillevens, verstilde portretten, of zelfs vervreemdende blikken op de werkelijkheid benadrukt de tentoonstelling de uitzonderlijke diversiteit tussen beelden vervuld van stilte.

Verstild Bezit – Het Depot Belicht toont het werk van o.a. Rien Beringer, Karl Blossfeldt, Donald Campbell, Kenne Grégoire, Otto B. de Kat, Jan van der Kooi, Urs Pfannenmüller, Tjerk Reijinga, Michael Reynolds, Matthijs Röling en Luzia Simons.