Tentoonstellingen aanmelden

Volkomen uit de tijd, design in het 18de-eeuwse interieur van de Menkemaborg

Menkemaborg, Uithuizen

‘Volkomen uit de tijd, design in het 18de-eeuwse interieur van de Menkemaborg’.

Een speciale selectie objecten uit de collectie Design van het Groninger Museum, waaronder werk van Studio Job en Maarten Baas, is te zien in de kamers van de Menkemaborg. In 2021 vieren we dat het honderd jaar geleden is, dat de Menkemaborg geschonken werd aan het Groninger Museum.
Jaarlijks worden aan de hand van een thema in de kamers objecten verwisseld. Het is een andere manier van kijken naar de volledige inrichting waar een beeld gegeven wordt van de leven en wonen van een adellijke familie in de achttiende eeuw op een Groninger borg. Het lijkt alsof de bewoners ieder moment binnen kunnen lopen.
Zouden leden van de familie Alberda dat echt doen in 2021, dan zullen ze de familiestukken herkennen, maar ook verbaasd kijken naar onbekende objecten.
Hedendaagse bezoekers zijn juist weer verbaasd over de 18de-eeuwse voorwerpen. ’Wat is dat?’ is altijd al een veel gehoorde vraag van bezoekers. Waarschijnlijk zal deze vraag ook kunnen slaan op de 21ste-eeuwse voorwerpen. Eeuwen verschil, maar is er wel zoveel verschil? Een leuke zoektocht door de Menkemaborg.

Van 1 apr 20 21

t/m 4 jul 20 21