Ontdek VOORLOPERS en laat je verrassen!

VOORLOPERS neemt innovatie als startpunt. Kunstenaars van nu, gevestigd en nieuw talent verbeelden in de tentoonstelling actuele thema’s zoals biotechnologie & design, duurzaamheid & recycling, maar ook de veranderende betekenis van erfgoed. Veel werken zijn speciaal gemaakt of aangepast voor het park. Zo maakt aanstormend bio-design talent Bob Hendrikx een ‘Living Couch’, een doorzichtig sculptuur gevuld met groene en rode algen uit de parkvijver, Ingrid Mol een diorama in het prinsessenspeelhuisje en Zeger Reyers geeft nieuw leven aan een vergeten tennisbaan.

Parktuin opengesteld

Het Park van Paleis Soestdijk is onderdeel van Paleis Soestdijk | Made by Holland, dat in de toekomst een podium zal zijn voor Nederlandse innovatie. Voordat de restauratie van het paleis in 2023 van start wordt het park speciaal opengesteld voor VOORLOPERS. De parktuin van Paleis Soestdijk – een 19e-eeuws ontwerp van Zocher met de vele doorkijkjes, 17e-eeuwse lanenstructuur en de vele monumenten op het landgoed – is geknipt voor deze niet-standaard tentoonstelling.

Deelnemende kunstenaars: Atelier Van Lieshout, David Bade, Cecilia Bengtsson, BuroLdR, Iliada Charalambous, Ivan Cremer, Bram Ellens, Groenewoud Buij, Bob Hendrikx, Marjan Laaper, Silvia Martes, Ingrid Mol, Zeger Reyers, Lennart Lahuis en Birgit Verwer. Verder lezen over VOORLOPERS en de deelnemende kunstenaars? Klik hier.

Beeld: Jelmer de Haas