Tentoonstellingen aanmelden

Op 3 december 1818 beschikte koning Willem I bij Koninklijk besluit dat elk regiment zijn eigen muziekkapel kreeg, waarmee vanaf 1 januari 1819 de Nederlandse militaire muziek een feit was. Met de bijzondere tentoonstelling Voorwaarts marsMuziek eert het NMM militaire muziek als onderdeel van de krijgsmacht.

Aan de hand van 6 thema’s doorloop je de geschiedenis van de militaire muziek en worden een aantal bijzondere elementen zoals het Groot Ceremonieel en de Taptoe nader toegelicht.

Deze tentoonstelling komt tot stand in nauwe samenwerking met Defensie. Dankzij deze samenwerking hebben we een bijzonder muzikaal programma bij de tentoonstelling. Met enige regelmaat zal een militair muziekensemble een optreden verzorgen. Houddus de agenda in de gaten voor het laatste nieuws.

In de tentoonstelling Voorwaarts marsMUZIEK zijn een aantal uitzonderlijke objecten te zien, zoals een paradetrompet van Adolphe Sax, naar wie de saxofoon is vernoemd en een Edison die in 1961 door Wim Sonneveld werd uitgereikt aan de directeur/dirigent van de Luchtmachtkapel. Bovendien is er militaire muziek te horen, van zeer oud tot heel recent.

Beeld: Website Nationaal Militair Museum

Van 15 jan 20 19

t/m 29 sep 20 19