Rouw omvat het verwerken van een groot verlies en hoort onvermijdelijk bij het leven.

Rouw is emotie, ontkenning, boosheid, vechtlust, verdriet, depressie, aanvaarding. Rouw is een universeel gevoel waar jong en oud zich in herkennen, maar toch rouwt iedereen op zijn of haar eigen manier. 21 beeldend kunstenaars en 12 fotografen beantwoorden ieder voor zich de vraag ‘waar rouw jij om?’ Met hun in het Rietveldpaviljoen tentoongestelde kunstwerken en foto’s verbeelden ze de emoties die deze vraag oproept en de manier waarop ze – ieder voor zich – met die emoties omgaan. Zij kunnen bij uitstek zichtbaar en voelbaar maken, wat niet in woorden alleen te vatten is.

Filmprogramma

In de filmzaal van het Rietveldpaviljoen worden tijdens de expositie doorlopend twee films vertoond: de première van de film Cherif van Barbara Groeneveld en de film Louder! So I can hear you van Laura Bokhoven en Marie-Louise Keur van de filmacademie.

Kom naar het Rietveldpaviljoen in Amersfoort en vind troost, herkenning, inspiratie, verwantschap bij de expositie Waar rouw jij om?

Het Rietveldpaviljoen is geopend van donderdag t/m zondag, 12.00 – 17.00 uur.

Entree €5 Gratis t/m 18 jaar

Meer informatie over de expositie en het uitgebreide nevenprogramma op: 033fotostad | centrum voor fotografie en beeldcultuur