Tentoonstellingen aanmelden

Walker Evans

Museum Helmond, Helmond

Komend jaar start het fotografiejaar bij ons museum. Dan kun je op de locatie Kunsthal Helmond weer prachtige fotografietentoonstellingen bezoeken van internationale grootheden zoals Walker Evans.

Grote Depressie in beeld

De tentoonstelling Walker Evans Revisited toont werken van de Amerikaanse fotograaf Walker Evans (1903–1975). Hij concentreerde zich op alledaagse thema’s. Evans werd vooral beroemd om zijn foto’s die het Amerikaanse leven tijdens de Grote Depressie in de jaren dertig verbeeldden.

Alledaagse leven

Evans’ waardering voor de visuele mogelijkheden van het dagelijks leven was baanbrekend in de kunstfotografie en maakte hem een ​​pionier op het gebied van straatfotografie.

Eigenzinnige stijl

Het werk van Evans toont zijn eigenzinnige stijl zowel in onderwerpkeuze als zijn manier van werken. Zo sloot hij zich niet aan bij een fotoagentschap. Ook stond hij erop in zijn commerciële werk voor tijdschriften zijn foto’s zelf te selecteren en mee te ontwerpen aan de tijdschriftversies. Hierdoor behield hij de controle over zijn werken en hun ontvangst bij het publiek.

David Campany is gastcurator van de expositie, deze was eerder te zien in Museum Mannheim tijdens de ‘Biennale für aktuelle Fotografie 2020.’

Beeld: website Museum Helmond

Van 23 mrt 20 21

t/m 29 aug 20 21