Tentoonstellingen aanmelden

We Are Animals

Kunsthal Rotterdam, Rotterdam

Komend voorjaar nodigt de Kunsthal haar publiek uit het dierenrijk van de kunst te betreden. In de tentoonstelling ‘We Are Animals’ komt een grote verscheidenheid aan buitengewone dierlijke creaties van hedendaagse kunstenaars samen. Werken van onder meer Maurizio Cattelan, Paul McCarthy, David Shrigley en Candida Höfer tonen de relatie tussen mens en dier en laat zien hoe wij mensen onszelf zien en proberen te begrijpen aan de hand van dieren.

Gevederde ijsberen en wilde wolven.

‘We Are Animals’ verkent verschillende facetten binnen dit thema, met zowel scherpe perspectieven op de menselijke manipulatie van andere diersoorten als de bewondering voor en viering van dieren als wonderlijke wezens, waar wij veel van onszelf in herkennen. Het artistieke onderzoek naar de verhouding tussen mens en dier komt tot uiting in onder andere sculpturen van gevederde ijsberen, installaties met wilde wolven, monumentale schilderijen van aaibare katten en aangrijpende foto’s van dierentuinen. De uitdagende selectie van werken in verschillende disciplines vormt een prikkelende tentoonstelling die stof geeft tot nadenken.

De tentoonstelling opent op donderdagavond 4 februari tijdens Art Rotterdam week. ‘We Are Animals’ komt tot stand in samenwerking met Arken Museum of Modern Art, Denemarken.

Beeld: Candida Höfer, Zoologischer Garten Paris II, 1997, Courtesy the artist

Van 5 feb 20 21

t/m 24 okt 20 21