Tentoonstellingen aanmelden

We built this city on Rock and Roll

Van Eesteren Museum, Amsterdam

Over de opkomst van jeugdcultuur en rockhelden in de jaren 50, 60 en 70. Nozems, pleiners en dijkers, en veel popfoto’s in het Van Eesteren Museum.
Wat doen Mick Jagger, Tina Turner, Bob Marley, Nina Hagen, Debbie Harry, Frank Zappa en David Bowie in het Van Eesteren Museum? Zij schitteren, samen met andere naoorlogse rockhelden, in de tentoonstelling We built this city on Rock and Roll. De tentoonstelling vertelt over de opkomst van jeugdcultuur en de centrale rol die muziek, rockhelden en popiconen daarin spelen.
Met in het stralende middelpunt een groot overzicht van foto’s van muziekfotograaf Gijsbert Hanekroot. Zijn foto’s van de (inter)nationale pophelden uit die jaren verschenen op vele platenhoezen, tijdschriftcovers en in (jeugd)bladen. Naast de foto’s van Gijsbert Hanekroot zijn in de tentoonstelling platenhoezen, brommers, jeugdtijdschriften en andere kenmerkende objecten uit die tijd te zien die de toenmalige jeugdcultuur illustreren. Ook worden foto’s en filmpjes van de toenmalige jeugd in Amsterdam en Nieuw-West getoond.

Van 15 okt 20 20

t/m 14 nov 20 21