Collectief Raven werkt op het snijvlak van kunst en het sociaal domein. Het collectief vliegt als boodschapper tussen verschillende werelden en deelt zo de verhalen van mensen waar veel over gesproken wordt, maar die zelf weinig de ruimte krijgen om zich uit te spreken. Raven werkt met patiënten, cliënten en delinquenten. In ‘Wearable Stories’ spelen de verhalen van de jongeren uit zorginstellingen op de jassen van het Amsterdamse modelabel Bonne Suits de hoofdrol.

Jongeren en zorginstellingen
Raven vindt dat iedereen het recht heeft om het eigen perspectief zichtbaar te maken. Kunstenaars van collectief Raven werken voor Wearable Stories samen met jongeren uit zorginstellingen (o.a. Cordaan, Elker Jeudghulp en Onderwijs en verschillende Justitiële Jeugdinrichtingen) waarbij de jongeren hun persoonlijke verhalen vertalen naar jassen van het modelabel Bonne Suits. Zo ontstaan unieke limited edition jassen met elk een eigen verhaal waarin het perspectief van de jongeren centraal staat.

Dragen en gedragen worden
De jassen dienen als een visuele representatie van de belevingswereld van de jongeren en de uitdagingen die zij doorstaan. Wat aan de buitenkant zichtbaar is, roept vragen op over wat er zich aan de binnenkant afspeelt. Kunstenaars, professionals op het gebied van zorg, overheid, justitie en bezoekers van de expositie worden uitgenodigd om voor één dag de jassen van de jongeren te dragen en zo deel uit te maken van dit bijzondere draagbare kunstwerk. Na deze ervaring delen de dragers hun reacties op de verhalen van de jongeren, die vervolgens worden teruggebracht naar de jongeren in de zorginstellingen.