In de multimedia tentoonstelling ‘Wij hadden vleugels’ toont Kunstenaarscollectief X3 een verhaal van vergankelijkheid. Leven met de dood in verschillende realiteiten inspireerde de drie kunstenaars van het Goudse collectief tot het maken van deze bijzondere tentoonstelling.

Een van de leden van het collectief, Ria Volk is 22 november j.l. overleden aan de gevolgen van borstkanker. Haar ervaringen en die van haar collectiefgenoten Arjenne Vossepoel en Annemarie van Hooff worden op indrukwekkende wijze zichtbaar gemaakt in de tentoonstelling. Persoonlijk en universeel, o zo herkenbaar, dicht-op-de-huid, confronterend, hier en daar somber, maar ook hoopvol en licht, het lichte.

Het collectief heeft in de periode juli-november 2023 als artist-in-residence in het Dijkhuis op GOUDasfalt gewerkt aan de voorbereidingen voor deze tentoonstelling. De bezoekers die dit proces volgden omschreven het werk en de verschillende exposities aldaar als poëtisch, vernieuwend en bijzonder.

Bij De Firma | kunstcentrum Gouda zal de tentoonstelling een nieuwe fase ingaan. De bezoeker wordt uitgenodigd meerdere malen terug te komen om zich telkens opnieuw te laten verrassen. Gedurende de periode wordt de tentoonstelling gewisseld; er gaat werk weg, er komt werk bij. Het beeld verandert, een proces van transformatie wordt zichtbaar. Een leven, een liefde, vasthouden, loslaten… leven met de dood. Over hoe de wereld telkens uit elkaar valt en wij telkens verder gaan. Wij hadden vleugels….

In de randprogrammering vinden onder andere een performance, filmvertoning en artist-talk plaats. Zie het programma volgt op de website van De Firma.