Zomer is een tijd van ontspannen en ontdekken. Tijdens Wild Summer of Art kun je bij Brutus heerlijk eten, lekker dansen en je compleet verliezen in het werk van vijftig Rotterdamse kunstenaars. Wil je weten waar de Rotterdamse kunst nu staat en morgen heen gaat, dan weet je dus waar je heen moet.

Brutus Space presenteert deze zomer een nieuwe editie van Wild Summer of Art met werk van aanstormend talent, mid-career kunstenaars en gevestigde namen. Anders dan in 2022 is de selectie beperkt tot vijftig kunstenaars waardoor er scherper gekozen is. Dit is gedaan door Amira Gad, voormalig curator van de Serpentine Gallery in Londen, in samenwerking met Sophie de Vos, mede-oprichter van The New Current, het Rotterdamse platform voor jong kunsttalent. De kunstenaars zijn aangedragen door een selecte groep scouts, die goed thuis zijn in de Rotterdamse art scene.

Amira Gad: “Met de selectie van werken voor deze editie van Wild Summer of Art benadrukken we Rotterdam als een feniks, altijd in staat om uit zijn as te herrijzen, zichzelf opnieuw op te bouwen, voortdurend te veranderen en te evolueren. Wild Summer of Art toont de veerkracht van de Rotterdamse kunstscene.”

Wild Summer of Art bestrijkt het volledige tentoonstellingsoppervlak van Brutus, te weten 6.000 m2. Het voormalige industriële complex bestaat uit een serie rauwe ruimtes, van torenhoge hallen tot grot-achtige ruïnes. Hier komen de zintuigen op scherp te staan, gereed voor een verkenning van de Rotterdamse kunstscene. Slaat de vonk over tussen kunstwerk en kijker dan kan de liefde meteen beklonken worden met een aankoop. Het aankoopbedrag gaat volledig naar de kunstenaar.

Beeld: Tamara Cieremans