Kinderen en jongeren zijn de experts van hun eigen, dagelijkse omgeving. In deze kleine tentoonstelling zet creatieve werkplaats The Beach uit Amsterdam Nieuw-West de verhalen en verbeelding van kinderen en jongeren over hun leefomgeving centraal.

Over The Beach

Bij The Beach werken bewoners, ontwerpers en kunstenaars samen aan een sociale, duurzame en inclusieve leefwereld. Dit doen zij door in co-creatie lokale, creatieve programma’s te organiseren. The Beach is daarnaast een platform voor het ontwikkelen van ontwerpend onderzoek en het versterken van het stedelijk weefsel.

Deze tentoonstelling toont objecten die de afgelopen jaren door The Beach en de buurt zijn gemaakt. De objecten laten zien wat er leeft in de Wildeman- en Reimerswaalbuurt in Nieuw-West. The Beach bracht de objecten naar drie basisscholen in de buurt en nodigde kinderen uit om er hun eigen verhaal bij te vertellen. Deze audio-verhalen werden door andere klassen op de drie basisscholen beluisterd, waarbij de kinderen reageerden op elkaars verhalen. Zo ontstond een samenspel dat de scholen, objecten en buurtbewoners van verschillende leeftijden met elkaar verbindt.

Beeld: Creatieve werkplaats The Beach, Fotografie: Gabrielle Bruggeling