Tentoonstellingen aanmelden

Window of Opportunity – Ana Oosting

Singer Laren, Laren

Vanaf dinsdag 13 april is in Singer Laren een gloednieuw kunstwerk van de kunstenaar Ana Oosting. Het is het vijfde in een serie presentaties onder de naam Window of Opportunity. Hierin worden jonge talentvolle kunstenaars uitgenodigd om speciaal voor het monumentale raam van het theater een werk te maken. De locatie maakt dat het zowel voor bezoekers van Singer Laren als voor voorbijgangers te zien is. Tijdens openingstijden is het kunstwerk zonder museum- of theaterkaartje ‘van dichtbij’ te bezichtigen.

Ana Oosting vindt inspiratie in onzichtbare processen en entiteiten, die zichtbaar gemaakt worden door wetenschap. Met haar werk wil ze de blik van de kijker trekken naar een niet-menselijk perspectief.

“Ik kijk naar de wereld door een bril met verschillende glazen, door het ene kijk ik als een kunstenaar en het door andere als bioloog. In mijn visie zijn ze niet gescheiden maar intiem verstrengeld. Tijdens mijn studie neurobiologie werd me pas duidelijk hoeveel ons als mens ontgaat, hoeveel interacties in de wereld simpelweg buiten het bereik van onze zintuigen vallen.”

Window of Opportunity wordt mogelijk gemaakt door Keep an Eye Foundation en Galerie Pouloeuff.

Beeld: website Singer Laren

Van 13 apr 20 21

t/m 6 feb 20 22