Tentoonstellingen aanmelden

Wittem aan Zee – Tentoonstelling in zomersferen

Kloosterbibliotheek Wittem, Wittem

Wordt het dit jaar Zuid-Limburg of de zee? Voor de inwoners, gasten en toeristen van het Heuvelland is er dit jaar in ieder geval de kans om toch wat van de zee te proeven! In deze expositie worden letterlijk beelden en fossielen boven water gehaald in het kader van het Jaar van het Water 2018. In de  kindvriendelijke expositie liggen ook opdrachten voor kinderen van de basisschoolleeftijd.

Miriam Meertens heeft Zeeuwse roots maar woont al geruime tijd in Maastricht. Zij exposeerde al eerder met succes in Klooster Wittem. Hoofdthema van haar schilderijen is water. Water is een bron van leven en dood; het roept kalmte en rust op, maar kan ook krachtig en verwoestend zijn. Water beschikt over een reinigende, louterende en spiegelende werking; het zet aan tot contemplatie en vormt een verrijking voor lichaam en geest.

Charlotte Beunders woont in Zierikzee. Voor haar is de zee een bron van inspiratie. Als gepassioneerd snorkelaar en duiker is zij al jaren gefascineerd door de Schelde die een kleurrijke, uitbundige onderwatertuin verbergt van schoonheid met anemonen, wieren, manteldieren en sponzen. Haar werk is opgebouwd uit méér dan honderd iconische schilderingen die elk de (bio)diversiteit van de Zeeuwse wateren verbeelden en aanzetten tot wisselende associaties.

De zee in het Heuvelland

Ongeveer 66 miljoen jaar geleden was het Zuid-Limburgse land overspoeld door de ondiepe subtropische Krijtzee. In samenwerking met het Natuurhistorisch Museum Maastricht tonen enkele leden van de Nederlandse Geologische Vereniging afdeling Limburg in de vitrinekast de fossielen die ze hebben gevonden: resten van dieren die geconserveerd zijn in gesteente.

Beeld: Miriam Meertens

 

Van 5 aug 20 18

t/m 26 aug 20 18