Van vrijdag 14 juni tot zondag 7 juli 2024 staat de befaamde World Press Photo Exhibition 2024 in Den Bosch. Willem Twee muziek en beeldende kunst organiseert deze internationale persfototentoonstelling voor de zevende keer. Dit jaar wordt voor het eerst Willem Twee Toonzaal als locatie ingezet, de sfeervolle voormalige synagoge in het centrum van Den Bosch.

De jaarlijkse tentoonstelling presenteert de resultaten van de World Press Photo Contest 2024 en toont de beste en belangrijkste journalistieke foto’s en documentairefotografie van het afgelopen jaar, geselecteerd door een onafhankelijke jury. De World Press Photo Exhibition 2024 nodigt kijkers uit om buiten de nieuwskringloop te treden en kritisch na te denken over belangrijke onderwerpen in onze wereld. De tentoonstelling weerspiegelt de opvatting dat nauwkeurige, diverse visuele verhalen van hoge kwaliteit de wereld ten goede komen door wederzijds begrip te creëren.

World Press Photo Exhibition 2024 is van 14 juni t/m 7 juli 2024 dagelijks te bezoeken: van maandag tot en met vrijdag van 09:00 tot 18:00, op zaterdag en zondag van 10:00 tot 18:00. Op maandag 6 mei 2024 start de voorverkoop: tot en met 2 juni zijn tickets voor € 8,- verkrijgbaar met vroegevogelkorting. Vanaf 3 juni zijn de reguliere toegangstickets in de online voorverkoop te koop voor € 10,-. Aan de deur kost een ticket € 12,-. Voor studenten geldt aan de deur een gereduceerd tarief van € 5,- op vertoon van je studentenkaart. Voor schoolbezoeken met leerlingengroepen neemt u contact op via educatie@willem-twee.nl.

Willem Twee Toonzaal is gevestigd aan Prins Bernhardstraat 4, 5211 HE ‘s-Hertogenbosch.