Fraai zilverwerk, vervaardigd in Zeist, is dit jaar ‘jubilerend’ verbonden aan drie koninklijke gebeurtenissen: de inauguratie van koningin Wilhelmina in 1898, die van koningin Juliana in 1948 en de abdicatie van koningin Beatrix in 2013.

De betrokkenheid van de drie vorstinnen met de Zeister zilverindustrie, de bezoeken die zij hier brachten en de objecten die in hun opdracht of als geschenk werden gemaakt, worden getoond in prachtige zilveren gebruiks- en siervoorwerpen en omlijst met oude foto’s en een film over de plaatselijke zilverproductie.

Gelijktijdig verzorgt het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven een deel-tentoonstelling in het nabijgelegen Museum Het Hernhutter Huis, onder de titel ‘Het Geheim van de Oranjebeker’.

Tijdens de duur van de expositie worden er extra activiteiten georganiseerd. Denk aan een rondleiding door de expositie gecombineerd met een high tea of lunch, een lezing over de zilverindustrie en een mogelijkheid om de waarde te bepalen van uw zilver. De dagen waarop deze activiteiten plaatsvinden staan aangegeven op de site van Slot Zeist.