In de fototentoonstelling “Zie mij. De Bijbel in foto’s” brengt kunstenaar Caroline Waltman de eeuwenoude verhalen van de Bijbel tot leven met behulp van fotografie. Zij maakte honderden foto’s in zestien landen binnen en buiten Europa en combineerde deze beelden met verzen uit de Bijbel. De beelden zijn zeer divers, van landschappen en stillevens tot portretten en beelden van het dagelijks leven. De verbanden die Waltman legt tussen beeld en tekst zijn soms heel direct, veel vaker juist associatief. Samen vormen de foto’s een eigentijdse en vernieuwende blik op de Bijbel.

De gekozen Bijbelverzen zijn vertaald in vier talen: Nederlands, Arabisch, Duits, Engels, Fries en Tigrinya. Dankzij deze vertalingen, maar ook vanwege de culturele verscheidenheid van Waltmans werk, is de tentoonstelling toegankelijk voor een breed en cultureel divers publiek.
Met de tentoonstelling – een productie van het Bijbels Museum – wil de maker prikkelen, ontroeren en bemiddelen: “We willen een eigentijds perspectief bieden op de oude verhalen en onze bezoekers hiermee uitnodigen tot reflectie”, aldus Carolien Croon, directeur van het Bijbels Museum.