Museum De Looierij in Dongen gaat een nieuwe expositie tonen met foto’s van Remco den Boer met de titel: Zoektocht naar Licht. Het getoonde werk omvat voornamelijk kleuren landschapsfoto’s met als thema het zoeken naar waarde in het leven, gesymboliseerd door licht.
Remco (49) is een hobby-fotograaf uit een Dongense familie. Na zijn technische studie in Eindhoven is hij voor Shell in het buitenland gaan werken. Met zijn vrouw en twee dochters heeft hij in Venezuela, Brunei en Gabon gewoond. Na de laatste repatriatie in 2016 wonen zij nu in Scheveningen.
Zijn passie voor fotografie is met hem meegereisd, maar begonnen op vroege leeftijd.
Het visuele en creatieve heeft hij waarschijnlijk van zijn ouders meegekregen, en fotografie met name van zijn vader, Pieter den Boer. Jeugdherinneringen tonen zijn vader die een Doka in de badkamer maakte en altijd met een camera om alles vastlegde wat de familie en vrienden doormaakten. Dit resulteerde vaak in prachtige multimedia dia-avonden waarbij vrienden werden uitgenodigd en op de bank plaatsnamen. Het bood een unieke, persoonlijke kijk op de wereld.
Remco zoekt met zijn camera vooral naar natuurlijke schoonheid, emotie en menselijkheid die hij minder tegenkomt in zijn technische loopbaan. Zeker op dit moment, nu hij herstellende is van een burn-out, betekend fotografie veel voor hem. Wat geeft waarde in het leven? Hoe kun je je verschillende aspecten accepteren en combineren? Wat is een mooie route door het leven? Het zijn vragen die hem bezighielden in het samenstellen van deze expositie. De bezoeker wordt hierin meegenomen via de foto’s en teksten, en herkent wellicht iets van zichzelf.