Tentoonstellingen aanmelden

Zomerse Streken

Stadsmuseum Harderwijk, Harderwijk

Wat hadden we ons de zomer van 2020 anders voorgesteld! Maar juist in deze moeilijke periode willen we binnen de muren van het Stadsmuseum Harderwijk de zon laten schijnen: op de tentoonstelling Zomerse Streken geven 16 Nederlandse kunstenaars hún visie op de zomer.

Grazende koeien onder witte stapelwolkjes, velden met bloemen zover het oog reikt, een regenachtige dag, spelende kinderen aan zee, boeketten in uitbundige kleuren en een burenruzie over de schutting. In tientallen kunstwerken trekt de zomer in al haar facetten aan je voorbij. De voorstellingen brengen licht, lucht en kleur in een donkere tijd.

Alle exposanten zijn vertegenwoordigers van het hedendaags realisme. Hun voorstellingen zijn figuratief en herkenbaar. Maar daarbinnen werkt ieder in een eigen stijl; van verfijnd en precies tot los en impressionistisch, van pointillistisch tot geabstraheerd.
Ook de gebruikte technieken verschillen. Er zijn olieverfschilderijen, aquarellen en houtsneden te zien. Kortom: je raakt niet uitgekeken!
Zomerse Streken is een kleurrijke, gevarieerde en hopelijk vooral ook troostrijke tentoonstelling.

Van 2 jun 20 20

t/m 30 aug 20 20