Tentoonstellingen aanmelden

‘The Future is Female – Love Letters’ in Coda Apeldoorn

  • 3 weken geleden

In een kunstwereld die nog altijd grotendeels bestaat uit mannen, is de kunst van vrouwen vaak ondergewaardeerd, en dat is onterecht. Dat vond gasttentoonstellingsmaker Francis Boeske ook en dus maakte zij in cultuurhuis Coda Apeldoorn ‘The Future is Female – Love Letters’, aangevuld met persoonlijke teksten van Twan Janssen.
In deze tentoonstelling staat kunst met ‘zachte’, emotionele kenmerken centraal, oorspronkelijk gezien als inferieur, en zijn werken van uitsluitend vrouwen te zien. Dit criterium is allesbehalve een keurslijf, zoals blijkt uit de enorm diverse selectie. De 41 kunstenaars hebben compleet andere achtergronden, kenmerken zich door unieke creatieve stijlen en gebruiken verschillende materialen en technieken. Zo hangen er onder meer botanische foto’s van de negentiende-eeuwse Anna Atkins, minimalistische werken van de abstract-expressionist Agnes Martin en een levendig wandkleed van de hedendaagse kunstenaar Terri Friedman.
‘The Future is Female – Love Letters’ toont de veelzijdigheid van kunst van vrouwen, zonder dat hun vrouw-zijn als allesbepalende thematiek fungeert. Een mooie kans om een onbekendere kant van de kunstwereld te bewonderen.

Zaaloverzicht met op de achterste wand het weefwerk ‘Thank you, Aneurism’ (2018) van Terri Friedman.