Terug naar Museumtijdschrift

Boijmans Drive-thru in Ahoy!

‘Boijmans Drive-thru in Ahoy!’, pop-up Museum Boijmans Van Beuningen, Rotterdam
1 augustus 2020 t/m 23 augustus 2020
Museum Boijmans Van Beuningen en Rotterdam Ahoy zijn een unieke samenwerking aangegaan: een drive-thru tentoonstelling. Bezoekers konden met hun eigen of een geleende elektrische auto door Hal 1 van Rotterdam Ahoy rijden: 10.000 vierkante meter gevuld met ruim vijftig spraakmakende kunstwerken uit de collectie van Museum Boijmans Van Beuningen. Het drive-thru museum is ontstaan als reactie op de anderhalvemetersamenleving: de bezoeker reed veilig in zijn eigen auto en ervaarde alles vanuit zijn eigen cocon, maar eenmaal binnen in de show was er nog maar een richting: vooruit.

 

Pop-up Museum Boijmans Van Beuningen
Museum Boijmans Van Beuningen is een van de oudste musea van Nederland. In 1849 laat de jurist Boijmans zijn kunstverzameling na aan de stad Rotterdam. Met de verwerving van de collectie Van Beuningen in 1958 wordt de naam van het museum uitgebreid. Het museum bezit een unieke verzameling schilderijen, sculpturen en gebruiksvoorwerpen. De collectie tekeningen en prenten behoort tot de beste ter wereld. Het gehele jaar door organiseert het museum tentoonstellingen over uiteenlopende onderwerpen. Vanaf 2019 is Museum Boijmans Van Beuningen gesloten voor de komende zeven jaar.

Museum Boijmans Van Beuningen is gelegen in het Museumpark, evenals het in 2021 te openen Depot Boijmans Van Beuningen. Vanwege de grootschalige renovatie en vernieuwing is het museum momenteel niet te bezoeken. boijmans.nl

Video: Jana Kaminski; foto: Aad Hoogendoorn