Tentoonstellingen aanmelden

Virtueel rondstruinen in Museu de Arte de São Paulo

  • 1 jaar geleden

Nu vele culturele centra wereldwijd hun fysieke deuren hebben gesloten, openen meer dan vijfhonderd musea hun virtuele poorten via Google Arts & Culture. Online rondleidingen volgen, virtuele exposities bezoeken of eindeloos grasduinen in wereldberoemde collecties – en dat allemaal in verbluffend hoge beeldkwaliteit. De komende weken selecteren wij voor u de mooiste virtuele kunstervaringen. Deze keer nemen we u mee naar Museu de Arte de São Paulo in Brazilië. 

In deze immense tentoonstellingszaal van Museu de Arte de São Paulo is de ontwikkeling van de kunstgeschiedenis weliswaar compact tentoongesteld, maar tegelijk vol hoogtepunten. Via Google Arts & Culture beginnen we bij de Italiaanse schilderkunst en lopen daarna met de tijd mee, tot bij de modernen. Schilders als Raphael, Frans Hals, Picasso zijn met een of meerdere werken vertegenwoordigd.  

Het eerste hoogtepunt dat we tegenkomen is Raphaels ‘De opstanding van Christus’ (1499-1502). De plaatsing van de figuren laat Raphaels liefde voor klassieke idealen als harmonie en symmetrie duidelijk zien. Bij het einde aangekomen zien we uitsluitend Zuid-Amerikaanse kunstenaars, waaronder de Mexicaanse sociaal-realistische schilder David Alfaro Siqueiros (1896-1974), hier vertegenwoordigd met het werk ‘Omen (Angélica Arenal de Siqueiros)’. Dit intieme portret van zijn vrouw bewijst dat emoties ook krachtig kunnen overkomen op een beeldscherm. 


Reageer op Virtueel rondstruinen in Museu de Arte de São Paulo

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er is één reactie op Virtueel rondstruinen in Museu de Arte de São Paulo