Tentoonstellingen aanmelden

Winactie ‘De schilders van Urk’

 • 1 jaar geleden
 • Winactie
 • Beeldende kunst

Deze winactie is afgelopen.

Urk. Eigenzinnig eiland in het midden van de voormalige Zuiderzee. Als kunstenaars deze diamond in the rough eindelijk vinden, ontbreken daar voorzieningen voor een plezierig en lang verblijf. Toch maken schilders van naam het tot een kunstenaarskolonie: George Clausen, Franz Courten sen Theo van Rysselberghe – ze vinden er niet alleen het pittoreske maar ook het uitzonderlijke. Later verblijven Jan Toorop, Jan Sluijters, Ernst Leyden en anderen voor kortere of langere tijd op het eiland en produceren daar verrassend modernistisch werk.

Als Urk wordt verbonden met het vasteland blijven kunstenaars komen. Hedendaagse kunstenaars ontlenen inspiratie aan een gemeenschap die tot op de dag van vandaag blijft fascineren. De schilders van Urk neemt de lezer mee in de picturale geschiedenis van een geïsoleerd eiland dat evolueert tot een uitzonderlijk stukje Nederland.

Winactie. Doe mee en maak kans op het boek ‘De schilders van Urk’ (t.w.v. € 22,95) uit de reeks Kunstenaarskolonies. Wij geven drie boeken weg! Schrijf u in vóór 10 mei. De winnaars ontvangen uiterlijk 13 mei bericht.

Deze winactie is afgelopen.

 


Reageer op Winactie ‘De schilders van Urk’

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 22 reacties op Winactie ‘De schilders van Urk’
 1. Josje

  Kunstboeken bieden vooral nu we niet naar tentoonstellingen kunnen extra troost en kleur aan het leven.

 2. Betty Leenaars

  het abonneenummer wordt nooit zogenoemd op de factuur.
  ik heb het bestelnummer maar vermeld
  het betalingskenmerk is 18131926

 3. Greetje Ter Wisch

  Nieuwsgierig hoe Urk door verschillende kunstenaars gezien en geschilderd is,tevens een kennismaking voor mij met Courtens en Hoch

 4. F. van den Heuvel

  Warm gemaakt door het artikel over Theo van Rysselberghe is dit boek een prachtig instrument voor verdieping nu het museum gesloten is.

 5. Hanny Visser

  Ik laat me graag inspireren door het werk van de Urkse schilders voor mijn eigen schildersactiviteiten!

 6. Tanja

  Het lijkt mij erg leuk om zo een mooi boek te winnen. Zelf maak ik veel foto’s van diverse schepen / boten. Vandaar dat de voorkant mij erg aanspreekt. De kleuren maken het spannend.