Tentoonstellingen aanmelden

Maak kans op 5 x 2 toegangskaarten voor ‘Van Eyck – Een optische revolutie’

 • 3 maanden geleden
 • Winactie
 • Beeldende kunst

In het Museum voor Schone Kunsten Gent is van 1 februari t/m 30 april 2020 de tentoonstelling ‘Van Eyck – Een optische revolutie’ te zien. Museumtijdschriftabonnees maken kans op gratis toegangskaarten. We trekken 5 winnaars die elk 2 gratis kaarten ontvangen (t.w.v. € 28,- per stuk).

In 2020 vindt de grootste Jan van Eyck-tentoonstelling ooit plaats in het Museum voor Schone Kunsten Gent. Wereldwijd zijn er van deze Vlaamse meester slechts een twintigtal werken bewaard, waarvan zeker de helft afreist naar Gent. Hier worden ze samengebracht met werk uit het atelier van Van Eyck, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen.

De acht gerestaureerde buitenluiken van De Aanbidding van het Lam Gods staan uiteraard centraal in de tentoonstelling. Voor het eerst in de geschiedenis wordt buiten de Sint-Baafskathedraal van Gent een tentoonstelling gewijd aan deze revolutionaire panelen van de gebroeders Van Eyck. De panelen worden verdeeld over de tentoonstellingszalen, zodat u dichter dan ooit bij het meesterschap van Van Eyck komt. Na hun terugkeer zullen ze de kathedraal nooit meer verlaten.

‘Van Eyck – Een optische revolutie’ wordt een once in a lifetime-ervaring. De revolutionaire blik en het genie van Van Eyck worden tastbaarder dan ooit.

Bent u Museumtijdschriftabonnee? Schrijf u dan in voor zondag 2 februari 2020 en maak kans op 2 gratis toegangskaarten! Alle winnaars ontvangen maandag 3 februari bericht. U kunt het museum voor 30 april 2020 op een dag naar keuze bezoeken. We zijn erg benieuwd wat u van de tentoonstelling vindt. Na afloop van uw bezoek ontvangt Museumtijdschrift dan ook graag een recensie van uw museumervaring. Vergezeld van een mooie foto. Deze recensie zal op de website van Museumtijdschrift worden gepubliceerd. Dus gaat u graag naar het museum en klimt u moeiteloos in de pen? Laat dan voor 2 februari van u horen!

Praktische informatie:
De tentoonstelling loopt van 1 februari t/m 30 april 2020.
Tijdens deze periode is het museum elke dag geopend, ook op maandag en feestdagen, van 9.30 tot 19.00 uur (laatste toegang: 17.30 uur). Op dinsdag en donderdag is de voormiddag voorbehouden voor bezoeken in schoolverband en elke week gaan er geregeld avondopeningen door van 19.00 tot 23.00 uur.
Kijk voor meer informatie: www.mskgent.be

Beeld: Jan en Hubert van Eyck, Elisabeth Borluut, uit De Aanbidding van het Lam Gods, 1432 (buitenluik, detail), Sint-Baafskathedraal, Gent.  www.lukasweb.be – Art in Flanders vzw

Deze actie was geldig tot 2 februari 2020. De winnaars hebben inmiddels bericht ontvangen.


Reageer op Maak kans op 5 x 2 toegangskaarten voor ‘Van Eyck – Een optische revolutie’

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Er zijn 111 reacties op Maak kans op 5 x 2 toegangskaarten voor ‘Van Eyck – Een optische revolutie’
 1. H. van den Bergh

  Een absolute must voor een aan museumbezoek verslaafde kunstliefhebber.
  Pc zondag valt op 2 februari

 2. Veerle veltman

  Ik gun twee mensen van 84 en 86 jaar deze twee kaarten van een schilder waar ze allebei gek op zijn. De 86- jarige dame gaat elke 14 dagen naar schilderles en de 84-jarige man is zijn leven lang al gefascineerd door de Vlaamse school. Ik gun het hun zo deze tentoonstelling te kunnen zien door deze twee kaarten te winnen!

 3. Corine

  Vanaf mijn eerste lessen kunstgeschiedenis op de middelbare school al ondersteboven van Van Eyck. Nu bijna 20 jaar later is dat niet veranderd. Meesterlijk.

 4. Lidy Groot

  Leuke actie! Ik doe graag mee en schrijf graag over mijn bezoek aan de tentoonstelling en het weerzien met de gerestaureerde Lam Gods.

 5. T. Vellekate

  Na de prachtige tentoonstelling in Boymans van enkele jaren geleden is mijn nieuwsgierigheid gewekt naar deze tentoonstelling, die zo te zien die in Boymans nog overtreft. Wij willen deze tentoonstelling absoluut niet missen!!

 6. Karen Ebert

  Ik zou graag twee kaarten ontvangen:kan ik er een weggeven!😇en het is voor mij ook leuk.groet Karen Ebert

 7. Irene de Korte

  Fantastische mogelijkheid om van het werk van Van Eyck te gaan genieten.
  Ik vind hem al heel lang een van de meest interessante schilders uit de middeleeuwen.
  Ook is hij nauw verbonden met de ontstaansgeschiedenis van de lage landen.

  Kortom Gent heeft een monumentale expositie van zijn werk georganiseerd.

 8. M.Scheijmans

  Schitterend zoals van Eyck de stoffen van de kleden laat vallen en laat schitteren. Ook de precisie van de gelaatsuitdrukkingen en de lichtinval is schitterend. Ik ga graag kijken.

 9. Wivine Vervaeke

  Gestudeerd in Brugge,school voor plastische kunsten, zo ben ik regelmatig in het museum geweest om zijn werk te bestuderen. Deze tentoonstelling met werken die ik nog niet eerder in het echt zag….fantastisch!

 10. Joke Milius

  Lijkt mij een super mooie tentoonstelling. Ga ook al naar een lezing die zeker een toegevoegde waarde zal hebben.

 11. NHT van Rijt

  Ik heb de restauratie gevolgd en ben benieuwd naar de huidige stand in de context van het overige werk. Vorig jaar Rembrandtjaar, in 2020 Van Eyckjaar!

 12. Henk Smelik

  De aanbidding van het Lam Gods in restauratiefase bewonderd en vorig jaar de op dit prachtstuk gebaseerde voorstelling ‘Lam Gods’ van Milo Rau gezien. Diep onder de indruk.

 13. M.J.Smeenk-Brinkert

  Jaren geleden zagen wij het Lam Gods in Gent. Graag zouden wij het, nu gerestaureerd, weer eens zien.

 14. Igo van Lin

  Mooi dat zoveel gesrestaureerde werken van Van Eyck nu samen te bewonderen zijn. Het plaatsen in de tijdgeest van de kunstenaar geeft waarschijnlijk een extra dimensie aan de meesterwerken van deze artistieke pionier. Ik ga ze graag bewonderen.

 15. Carla Oldenburger

  Voor mijn afstuderen biologie determineerde ik alle planten die voorkomen op het Lam Gods. Gaag zie ik ze nu weer eens terug. Ik kom kijken.

 16. Marian Jung- van Zilfhout

  Mooie actie het is altijd weer genieten van Van Eyck. Jammer dat ik het Museumtijdschrift pas vandaag (28-1) ontvangen heb.

 17. R.J. Pott

  Wij vinden dit een mooie actie en doen als abonnee dan ook graag mee aan deze actie. Deze tentoonstelling bezoeken wij zeker.

 18. Lidy Negenborn

  Geachte lezer, graag zou ik meedingen naar de actie voor het winnen van tickets voor de tentoonstelling van Van Eyck.
  met vriendelijke groet,
  lidy negenborn

 19. John Geurts

  Alleen al door de cover op het tijdschrift wil ik naar deze tentoonstelling!
  We maken er gelijk een weekendje-weg van.

 20. Rikie Scheepers

  Wij wonen vlakbij de mooie stad Maaseik, de geboorteplaats van de Gebroeders Va Eyck, dus deze tentoonstelling is voor ons een must.

 21. Warner Deelstra

  De tentoonstelling moet heel bijzonder zijn; de kans om op deze manier toegangskaarten te krijgen, is dat ook.

 22. J.A.M.Huijbregts-van Boxtel

  Wat een leuke aanbieding in het mooie Gent Ik heb het Lam Gods in 2010 voor het laatst gezien, in de kathedraal, in Boymans v B waren volgens mij 1 of 2 schilderijen 7 jaar geleden. Mooi om meer werken bij elkaar te zien! Hanny Huijbregts

 23. Ab van Zanten

  Bijzonder enthousiasmerend artikel. Ik wil heel graag De gerestaureerde Aanbidding zien. Ik ga zeker, ook al win ik de prijs niet. Ik hou me echter wel aanbevolen.

 24. Pieter Wouda

  Ik klim graag in de pen om een ongetwijfeld prachtige van Eyck-ervaring te beschrijven. Nu maar hopen dat dit mag gebeuren (maar ga toch wel (: ).

 25. Jan van Spellen

  Een mooie actie bij een waarschijnlijk prachtige tentoonstelling.
  N.B. Het vragen om je in te schrijven voor de nieuwsbrief lijkt mij overbodig als je al bent ingeschreven op de nieuwsbrief van het Museumtijdschrift. Ik heb het toch maar gedaan..

 26. Joke Braas

  Van Eyck, de grootste Vlaamse Primitief, technisch vernieuwer en wegbaner naar de Renaissance. Graag ga ik zijn oeuvre bewonderen in het Museum van Schone Kunsten in zijn Gent.

 27. C.A.M. van der Wee

  We willen graag naar de tentoonstelling
  hebben reeds twee NS reisbiljetten naar Gent. Nu de toegang tot het museum nog!

 28. Rita Verschaetse

  Fantastisch aanbod van Museumtijdschrift ! Eerst nog het boek van Bart Van Loo uitlezen , en een cursus volgen over ‘ De wereld van Van Eyck’ en de schilder Jan Van Eyck bij Amarant bij ons in Gent .

 29. Mieke de Haan

  Ik kijk er naar uit. Heb in de basiscursus kunstgeschiedenis van Karin Haanappel al meer informatie over de familie Van Eyck gekregen. Er was zeer waarschijnlijk ook nog een schilderende zus… Ik ga ook nog een lezing volgen en reis dan af naar Gent

 30. Ine van den Heuvel

  Super, deze tentoonstelling. Eerst een boeiende lezing (van de VA) en dan een tocht naar Gent. En ondertussen lezen in de Bourgondiërs, wat kan mooier zijn.

 31. Henny

  Verheug me erop, deze tentoonstelling te zien! Het lam gods gezien jaren geleden, maar wil het graag nogmaals zien in andere setting.

 32. Peter Rawie

  De panelen van het lam gods nu eens los van het totale werk en in een ruimere setting dan in de kerk te bekijken, lijkt wel heel aantrekkelijk.

 33. Netty Rook

  Mooie actie. We waren bij de expositie in Boymans zeven jaar geleden ook al erg onder de indruk van het prachtige werk van Van Eyck.

 34. ineke Snelleman

  Zag jaren geleden [deel van] Lam Gods.Was onder de indruk van kleurgebruik en de gedetailleerde weergave van landschap en personen. Zie nu graag zijn verdere werk.

 35. A. Smoorenburg

  Mooi, een kans om de buitenluiken van dichtbij te kunnen zien; en dan naar de Sint-Baafskathedraal om het middendeel nog eens goed te bekijken, dat is al (te) lang geleden.

 36. M. Schoute

  Het lijkt mij een groot plezier om met mijn kinderen deze ongetwijfeld prachtige tentoonstelling te gaan bekijken. We maken er een mooi weekend van.

 37. Mevr. Uitterhoeve

  Na het lezen van het artikel Genadeloos getalenteerd, wil ik de werken van V Eyck graag gaan bekijken. Echter Gent is ver weg, maar als ik 2 toegangskaarten zou winnen, wordt het haalbaar om n hotelovernachting te boeken

 38. Marie-Therese de Brouwer

  Het werk vaak bekeken in tijdschriften en Internet, hoop er nu in het museum van te mogen genieten.

 39. Miek Terwindt

  Prachtige Van Eyck tentoonstelling destijds in Rotterdam. Ga nu zeker ook naar Gent.
  Winnen zou nog mooier zijn.
  Met dank aan Mechteld Sloet voor haar tip.

 40. mechteld sloet

  Zojuist de Bourgondiers van Bart van Loo gelezen waarin de unieke kwaliteit en de betekenis van Van Eyck in zijn tijd prachtig beschreven zijn. Ik wil hem graag gaan zien.

 41. Betty de Vries

  Lijkt me fantastisch om er na toe te kunnen gaan. Op 1-2 zijn we 40 jaar getrouwd. Zou een leuk cadeau zijn. 😜

 42. Ad Ernst

  Genieten van de stad Gent met goede restaurants in combinatie met Het Lam Gods van de gebroeders Van Eyck en andere meesterwerken mag men niet missen

  • Mieke

   Een aantal jaar geleden bij een tentoonstelling in Rotterdam, was ik verrast door de enorme precisie en diepe kleurenpracht die ik kon bewonderen op de schilderijen van Van Eyck. Nu ben ik beter voorbereid. Zal ik weer zo intens genieten?

 43. Karien Dijkstra

  Een zeer bijzondere gelegenheid om de Lam Gods panelen buiten de kathedraal , helemaal opgefrist te kunnen bewonderen. En te genieten van de verrassende verhalen van tijdgenoten en de tijdgeest waarbinnen Van Eijck leefde.

 44. Marion

  Ik ben 1x naar de restauratie gaan kijken in Gent en was zeer onder de indruk. Wat een mooi vak is dat!
  Ben heel erg benieuwd naar het eindresultaat van het harde werken.

 45. Ria Broeken

  Na een college reeks bij UvA in 2019 nu een uitgelezen kans de werken nogmaals te zien. Maar dan in het echt. Kijk ernaar uit

 46. Marianne Rijken

  Mooie aanleiding weer eens naar Gent te gaan, het is een aangename stad met veel culturele geschiedenis

 47. Ciska van der Glas

  Na een paar maanden gedwongen ‘droogstaan’ wat tentoonstellingen betreft als gevolg van een ongeluk lijkt mij dit een prachtige nieuwe kans!

 48. Rita Schreefel

  Ik ga speciaal voor de tentoonstelling met 3 vriendinnen een midweek naar Gent. Wij zijn zeer benieuwd!

 49. Ingrid Jaburg

  Waarschijnlijk De Grootste Kunstenaar van België, Jan Van Eyck. Ik kijk ontzettend uit naar de tentoonstelling in Gent. Ik kom graag met mijn kunstclub 14 februari de tentoonstelling bezoeken.