Neem nu een jaarabonnement op Museumtijdschrift en ontvang het boek Breitner en Israels – vrienden en rivalen (t.w.v. € 29,95) als welkomstgeschenk.

Over het boek
Breitner en Israels. Aan het eind van de negentiende eeuw misschien wel de twee belangrijkste figuren in de Nederlandse schilderkunst. De onderlinge rivaliteit tussen de schilders zorgt jarenlang voor spanningen en mondt in 1894 uit in een ruzie die pas in 1903 wordt bijgelegd.
Breitner en Israels waren gevierde kunstenaars, die elkaar gedurende hun gehele carrière zowel hebben bewonderd als benijd en uiteindelijk het beste in elkaar naar boven haalden.

Museumtijdschrift
Museumtijdschrift, hét blad voor de museumbezoeker, is informatief, actueel en verrassend, en biedt een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod, van kunst, fotografie tot erfgoed en design, en van vroeger tot nu. Met in ieder nummer een column van Oek de Jong. Bij ieder nummer ontvangt u als bijlage de meest complete tentoonstellingsagenda van Nederland in handig zakformaat, zodat museumbezoek eenvoudig vooraf te plannen is. Museumtijdschrift verschijnt acht keer per jaar.

Deze actie is geldig tot 9 juli 2020.