Juwelenhistoricus Martijn Akkerman, bekend van het programma ‘Tussen Kunst & Kitsch’ en co-auteur van de publicatie bij de tentoonstelling Godinnen van de art nouveau, geeft op woensdag 11 november exclusief voor de abonnees van Museumtijdschrift een lezing over juwelen in de art nouveau.

Vanwege de gedeeltelijke lockdown is de openingsdatum van de tentoonstelling Godinnen van de art nouveau in het Allard Pierson uitgesteld. Naar verwachting zal de opening eind dit jaar plaatsvinden. Derhalve is dit arrangement, wat aangekondigd is in het nieuwste nummer van Museumtijdschrift, ook geannuleerd

Het Allard Pierson stelt met twee Duitse partnermusea een tentoonstelling samen over de internationale art nouveau. Vloeiende lijnen en florale motieven zijn belangrijke kenmerken van deze stijlbeweging die tussen 1890 en 1910 in heel Europa de toon zette. Minstens zo typerend zijn de beeldschone vrouwen die veelvuldig werden afgebeeld. Vaak gaat het om goddelijke verschijningen die werden ontleend aan de Klassieke Oudheid, Byzantijnse iconen, middeleeuwse legenden en eigentijdse muzen. In de tentoonstelling Godinnen van de art nouveau wordt deze fascinatie voor vrouwelijk schoon nader onder de loep genomen en geplaatst in de context van maatschappelijke ontwikkelingen van die tijd.

Praktische informatie
Wanneer: 11 november 2020
Waar: Allard Pierson Museum – Oude Turfmarkt 127 -129, Amsterdam

Programma
10.30 Ontvangst met koffie en een versnapering
10.55 – 11.00 uur Welkomstwoord door Museumtijdschrift – 5 min
11.00 – 12.00 uur Lezing door Martijn Akkerman
12.15 – 14.30 uur Bezoek tentoonstelling op eigen gelegenheid (dit tijdsblok is voor u gereserveerd)

Prijs
Prijs met museumjaarkaart € 12,50
Prijs zonder Museumjaarkaart € 22,50
Inclusief: lezing, koffie met een versnapering, bezoek tentoonstelling

Schrijf u in voor 1 november!
Heeft u vragen? Stuur een mail naar arrangement@museumtijdschrift.nl of bel 038 – 467 34 00.

De groepsgrootte is maximaal 18 personen, volgens de richtlijnen van het RIVM. Wanneer wij de lezing moeten annuleren indien de situatie omtrent Corona dit noodzakelijk acht, dan wordt er restitutie verleend.

Wilt u in de bestelnotitie bij het afrekenen uw abonneenummer invullen? Bij voorbaat dank!

 

Uitverkocht