Museumtijdschrift is het grootste, onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland. Dit tijdschrift biedt acht keer per jaar een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod. Met column van Oek de Jong en wandelrubriek van Maria Barnas. Het blad verschijnt acht keer per jaar.

Bij Museumtijdschrift ontvangt u gratis de meest complete tentoonstellingsagenda op handig zakformaat. Met aankondiging van ruim 1000 tentoonstellingen in musea en galeries in Nederland en buitenland.

Inhoudsopgave:

Museum/kort: 26 Museumtijdschrifttips: de mooiste tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Van Rafaël tot ‘Maria’, van Enrico Baj en Wolfgang Tillmans tot de halfjaarlijkse Vooruitblik, p. 11-17.

• Surrealisten: moderne kunst: Uit de schatkamers van vier particuliere verzamelaars, Jet van der Sluis, p. 18-24.

 Watteau: oude kunst: Groot schilder, maar zijn tekeningen zijn onconventioneler, Koen Kleijn, p. 26-29.

 Rood, geel en blauw: moderne kunst: De artistieke wedijver tussen Mondriaan en Van der Leck, Kees Keijer, p. 30-35.

 Eylem Aladogan: interview: Eigenzinnig beeldhouwer over haar nieuwste werk, Sabeth Snijders, p. 38-43.

Column: Raadselachtige erotiek, Oek de Jong, p. 44-45.

 Werner Tübke: moderne kunst: Was deze Oost-Duitse schilder meeloper of propagandist?, Homme Siebenga, p. 46-50.


Column: Met Van der Elsken op pad, Maria Barnas, p. 55.

 Gezondheid en kunst: hedendaagse kunstVeel ziekenhuizen kopen kunst, onder meer op Art Rotterdam, Marina de Vries, p. 56-61.

Johannes Goedaert: toegepaste kunst: Amateur-onderzoeker van de ‘niet zo fraai ogende’ insecten, Manon Berendse, p. 62-63.


David Hockney: hedendaagse kunst: Tate Britain viert zijn verjaardag met de zonzijde van het bestaan, Jhim Lamoree, p. 64-69.


Museum & meer: het atelier (Jaap van den Ende), de conservator (Philippe van Cauteren) & de kunstenaar (Lien Hüwels), boeken & meer, p. 75-81.

Uitverkocht