Museumtijdschrift is het grootste, onafhankelijke kunsttijdschrift van Nederland. Dit tijdschrift biedt acht keer per jaar een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod. Met column van Oek de Jong en wandelrubriek van Maria Barnas. Het blad verschijnt acht keer per jaar.

Bij Museumtijdschrift ontvangt u gratis de meest complete tentoonstellingsagenda op handig zakformaat. Met aankondiging van ruim 1000 tentoonstellingen in musea en galeries in Nederland en buitenland.

Inhoudsopgave:

Museum/kort: 28 Museumtijdschrifttips: de mooiste tentoonstellingen in binnen- en buitenland. Van Yinka Shonibare en het leven van Marilyn Monroe tot tekeningen van Dick Ket en navolgers van Caravaggio, p. 11-17.

• Lourens Alma-Tadema: oude kunst: Schilder van Romeinse fantasietaferelen, ook populair in Hollywood, Kees Keijer, p. 18-25.

 Hercules Segers: oude kunst: Zijn nagelaten oeuvre is klein, en raadselachtig aantrekkelijk, Erik Spaans, p. 26-29.

Column: Een meester van het licht, Oek de Jong, p. 30-31.

 Pop art uit Congo: hedendaagse kunst: Geschiedenis, geloof, politiek en koloniaal ongemak, Sabeth Snijders, p. 32-36.

 Kling-klepper-beng-bam!: moderne kunstDe machines van Jean Tinguely zorgen nog steeds voor spektakel, Arjan Reinders, p. 40-45.

 Fra Bartolommeo: oude kunstHeilig en verstild, maar net zo’n genie als Michelangelo of Rafaël?, Dorien Tamis, p. 46-50.

 Cai Guo-Qiang: interview, Winnaar Bonnefantenprijs maakt furore als buskruitkunstenaar, Edo Dijksterhuis, p. 54-59.

Column: Eise Eisinga’s planetarium, Maria Barnas, p. 61.

Nieuw stripmuseum: hedendaagse kunst: Eert Martin Lodewijk, peetvader van de vaderlandse strip, Joost Pollmann, p. 62-63.

Oplossingen verzinnen: design: Lennart Booij over voorkeur voor maatschappelijk ontwerpen, Jeroen Junte, p. 64-68.

Museum & meer: het atelier (Marije Vogelzang), de conservator (Mariette Dölle) & de kunstenaar (Olga Balema), boeken & meer, p. 75-81.

Uitverkocht