Museumtijdschrift, hét blad voor de museumbezoeker, is informatief, actueel en verrassend, en biedt een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod, van kunst, fotografie tot erfgoed en design, en van vroeger tot nu. Bij ieder nummer ontvangt u als bijlage de meest complete tentoonstellingsagenda van Nederland in handig zakformaat, zodat museumbezoek eenvoudig vooraf te plannen is.  Museumtijdschrift verschijnt acht keer per jaar.

Over de boeken:

De schilders van West-Friesland

Hoorn, Enkhuizen en Medemblik vormen het uitgangspunt van De schilders van West-Friesland. De talloze afbeeldingen tonen de mooiste werken uit onder meer de collectie van het Westfries Museum: van deftige portretten en alledaagse huiselijke taferelen tot enorme schuttersstukken en stillevens.

De schilders van de Biesbosch

In tegenstelling tot de kunstenaarskolonies die in de tweede helft van de 19e eeuw in Nederland ontstonden, is de Biesbosch een plek waar de kunstenaar op zichzelf was aangewezen. Iedere kunstenaar heeft op een eigen manier de schoonheid van de unieke wildernis willen vastleggen. Het unieke landschap heeft hen samengebracht.

Deze actie is geldig tot 1 september 2022.