Wegens grote belangstelling is de reis inmiddels volgeboekt. 
Wenst u op de wachtlijst geplaatst te worden? Stuur dan een mail naar j.bos@srcreizen.nl of bel 050-3663201.

Heeft het artikel over Edward Hopper in Museumtijdschrift nr. 1 u nieuwsgierig gemaakt naar de tentoonstelling? In de Fondation Beyeler in Riehen, een plaats vlak bij Basel, is er komende zomer een bijzondere tentoonstelling rondom Edward Hopper (1882-1967) te zien. Daar verbinden wij een reis naar Zwitserland aan! Gaat u met ons mee?
Speciaal voor u als abonnee van Museumtijdschrift heeft SRC Reizen deze unieke museumreis samengesteld. Tijdens deze reis wordt u vergezeld door de hoofdredacteur van Museumtijdschrift!

Programma:

Dag 1: Naar Weil am Rhein
We reizen naar het hotel in het Duitse Weil am Rhein. Onderweg vertelt de reisleider ons meer over de 20e-eeuwse kunst die we de komende dagen in de diverse musea gaan bewonderen. (ca. 705 km)

Dag 2: Stadswandeling Zürich en Kunsthaus Zürich
Zürich heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een culturele metropool. Het middeleeuwse stadscentrum aan de oevers van de Limmat en de Zürichsee is fraai gerestaureerd en huisvest bijzondere schatten. We maken een wandeling door de Altstadt en zien de Grossmünster, het Rathaus en de Neumarkt. Vervolgens gaan we de Limmat over. We bezoeken de Fraumünster, die glas-in-loodramen van Marc Chagall heeft, en zien het neogotische stadhuis.
In het Kunsthaus Zürich, dat een van de belangrijkste kunstcollecties van Zwitserland heeft, bewonderen we het werk van onder anderen Munch, Chagall, Picasso en Giacometti. (ca. 190 km)

Dag 3: Design en Basel
De deconstructieve bouwstijl van het Vitra Design Museum in Weil am Rhein is typerend voor de Amerikaanse architect Frank O. Gehry. In het museum zijn verschillende tentoonstellingen te bezichtigen. De rode draad is de steeds veranderende interpretatie van het concept design. Ook bezoeken we het Schaudepot en krijgen we een exclusieve architectonische rondleiding langs de vele bijzondere gebouwen van de Vitra Campus.
Daarna reizen we af naar de Fondation Beyeler in Riehen, een plaats nabij Basel. We worden opgewacht voor de lunch in een idyllisch restaurant in het park, gevolgd door een rondleiding over de Hopper-tentoonstelling. Deze exclusieve rondleiding wordt u aangeboden door Beyeler. Niet alleen de collectie, ook het museumgebouw is adembenemend. (ca. 20 km)

Dag 4: Zentrum Paul Klee in Bern
In Bern bezoeken we het Zentrum Paul Klee. Dit museum, dat in 2005 zijn deuren opende, beschikt over circa 4.000 werken van deze kunstenaar. Livia Klee-Meyer, de schoondochter van Klee, gaf in 1997 maar liefst 690 werken aan de stad. Klee, die een groot deel van zijn leven in Bern woonde, was behalve schilder ook musicus, leraar, schrijver en filosoof. In de collectie van het museum komt zijn veelzijdigheid duidelijk naar voren. Het gebouw, dat de vorm heeft van drie golven, is een ontwerp van de Italiaanse architect Renzo Piano (net als de Fondation Beyeler).
De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kunstmuseum Bern. De collectie omvat werken uit maar liefst zeven eeuwen, waaronder werk uit de Italiaanse vroegrenaissance, van 15e-eeuwse lokale kunstenaars en van 19e-eeuwse Franse kunstenaars als Courbet, Delacroix en Cézanne. Uiteraard kunt u hier ook genieten van de 20e-eeuwse expressionistische kunst en van het werk van Rothko en Pollock. (ca. 200 km)

Dag 5: Jugendstil in Darmstadt
We reizen naar Darmstadt, ook wel de stad van jugendstil genoemd. In 1899 nodigde de groothertog van Hessen, Ernst Ludwig, een aantal jugendstilkunstenaars uit om zich te verenigen in een kunstenaarskolonie. Onder anderen Peter Behrens en Joseph Olbrich maakten hiervan deel uit. Het resultaat ziet u op de Mathildenhöhe, waar prachtige jugendstilmonumenten staan. De artistieke woonwijk op de Mathildenhöhe bestaat uit fraaie huizen, ateliers en het centrale tentoonstellingsgebouw. Na dit bezoek reizen we terug naar Nederland. (ca. 725 km)

Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke conditie vereist.
Praktische informatie:

Prijs: € 749 per persoon, 1-persoonskamertoeslag € 130 per persoon
Inclusief: busreis per SRC-comfort class-touringcar via opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar. Verblijf in het Carat Hotel in Weil am Rhein op basis van halfpension (4x ontbijt en 4x diner is inbegrepen). Begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en gidsen tijdens museumbezoek.
Exclusief: entreegelden musea, kosten lokale gidsen (behalve Fondation Beyeler, die rondleiding krijgt u cadeau), fooien, Calamiteitenfonds € 2,50 (verplicht).

Schrijf u nu in!
Uiterste inschrijfdatum is maandag 16 maart 2020

Heeft u vragen?
Stuur een mail naar j.bos@srcreizen.nl of bel 050-3663201

Uitverkocht