Geniet deze zomer extra voordelig van Museumtijdschrift. Vol boeiende kunstverhalen, zodat u goed voorbereid op museumpad gaat! U ontvangt Museumtijdschrift nummer 3 en 4 voor maar € 17,50 (i.p.v. € 21,-).

Museumtijdschrift 3

Van de Libanees-Amerikaanse kunstenaar Etel Adnan tot de Hollandse Jeanne Bieruma Oosting, van Marokko tot Almere: Museumtijdschrift 3 brengt een veelheid aan kunst en aan verhalen.

De cover met het openingsartikel is voor Etel Adnan. Haar kleurrijke, geabstraheerde landschappen zijn wereldwijd een ontdekking. Het Van Gogh Museum brengt een ode aan haar grensoverschrijdende beeldtaal.

Een biografie over haar leven is aanleiding voor ‘De zomer van Jeanne’. Maar liefst vijf tentoonstellingen besteden aandacht aan het werk van deze eigenzinnige freule, wier werk stoerder en veelkoppiger blijkt dan gedacht.

Ook in dit nummer: het overzicht van Marokkaanse moderne kunst in het Cobra Museum. Veel westerse kunstenaars laafden zich aan de schilderachtigheid van het land, maar wat weten we eigenlijk van de Noord-Afrikaanse kunst?

In de rubriek ‘Redactie op pad’ dit keer aandacht voor Almere. Natuurlijk vanwege de tienjaarlijkse wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade. Maar Almere heeft ook knotsgekke architectuur en zoveel buitenkunst dat de stad doorgaat voor ‘openluchtmuseum’.

Verder onder veel meer: de onmisbare tentoonstellingstips, de column van Pauline Broekema en de museumtuin van het Rijksmuseum in Amsterdam.

Museumtijdschrift 4

Van de totaalkunstenaar Rudi van de Wint tot de reislustige Jo Koster, van een rijkdom aan vrouwelijke ontwerpers tot zwierige pronkklokken. Museumtijdschrift 4,  brengt het puikje aan museale tentoonstellingen naar u toe.

Het openingsartikel is voor Rudi van de Wint. Hij is onder meer bekend van zijn vurige plafondschildering voor Paleis Noordeinde en realiseerde zijn droom: een beeldentuin in de duinen. Stedelijk Museum Alkmaar eert hem met een overzicht.

De zomerexpositie in het Domburgse Marie Tak van Poortvliet Museum is gewijd aan twee vrouwen die zich ‘stug en stoer’ ontwikkelden van traditionele tot moderne kunstenaars. Museumtijdschrift zoomt in op Jo Koster, voortdurend op zoek naar nieuwe stijlen.

Ook in dit nummer: Nederlandse kunstenaars uit de negentiende eeuw die nu eens niet het Hollandse landschap vastlegden, maar dat van exotische oorden. Na twee jaar corona-uitstel is deze zomerse tentoonstelling nu te zien in het Dordrechts Museum.

Wat doe je met een bizarre verzameling eeuwenoude vergulde klokken, zo bijzonder dat ze niet zouden misstaan in het paleis van Versailles? Je toont ze in een pop-upmuseum. Auteur Erik Spaans licht alvast een tip van de sluier op.

Verder onder veel meer: zomerse buitentips, de column van Pauline Broekema en de museumtuin van Rijksmuseum Twenthe in Enschede.

Deze aanbieding is geldig tot 1 september 2022, zolang de voorraad strekt. 

Bestel

 17,50