Geniet deze zomer extra voordelig van Museumtijdschrift. Vol boeiende kunstverhalen, zodat je goed voorbereid op museumpad gaat! Je ontvangt Museumtijdschrift nummer 3 en 4 voor maar € 12,50  (i.p.v. € 25,00).

Museumtijdschrift 3 

Klaas Gubbels, wie kent zijn tafels en kannen niet? Museum Arnhem eert de dit jaar negentig geworden kunstenaar met een tentoonstelling, lezers van Museumtijdschrift vertellen in dit nummer waarom ze het werk van Gubbels zo enorm waarderen.

Ooit waren de Limburgse heuveltoppen bezaaid met luxe Romeinse villa’s en boerderijen. Het Rijksmuseum van Oudheden dook in de depots en haalde een schat aan objecten tevoorschijn, die het beeld van het Limburgse landschap voorgoed veranderen.

Wat de kunst van nu betreft, eren wij Semâ Bekirović. Al bijna twintig jaar werkt zij vanuit het idee dat ook vogels en insecten kunst kunnen maken. Bekend zijn haar foto’s van vrolijk gekleurde meerkoetnesten. Het Fries Museum toont een overzicht van haar werk.

Ook in dit nummer: de pronkstillevens van de zeventiende-eeuwse schilder Jan Davidsz. de Heem. Die wist met zijn uitzinnige bloemstukken, weelderige tafels met etenswaren en sobere bosgrondjes een verbluffende veelzijdigheid aan de dag te leggen; op naar Antwerpen.

Museumtijdschrift 4

De spannende cover van Museumtijdschrift 4 is voor Małgorzata Mirga-Tas, de bekendste Roma-kunstenaar van deze tijd. In haar kleurrijke textielkunst eert zij in het Bonnefanten haar cultuur en creëert ze een droomwereld om helemaal in te verdwijnen.

Van Düsseldorf tot Londen en Amsterdam: deze zomer telt maar liefst drie tentoonstellingen over Kandinsky, de pionier van de abstracte kunst. Een buitenkans: H’Art Museum toont zestig topwerken uit de collectie van het Centre Pompidou.

Moderne naakten, aanstormende paarden en kimonomeisjes? Dat is George Hendrik Breitner. Die was meer dan fotograaf en schilder van het stadsleven, aldus Singer Laren, een oerkunstenaar of ‘schilderbeest’.

‘Tussen kunst en kitsch’ bestaat veertig jaar. In Kasteel Ruurlo zijn 75 voorwerpen te zien, die in het beroemde televisieprogramma ter tafel kwamen. Vaker kitsch dan kunst, wat maakt het programma zo populair? U leest het in Museumtijdschrift 4.

Deze aanbieding is geldig tot 1 september 2024, zolang de voorraad strekt. 

Bestel

Oorspronkelijke prijs was: €  25,00.Huidige prijs is: €  12,50.

Op voorraad