We gaan op reis naar Zwitserland! Ter gelegenheid van de 150ste verjaardag van de kunstenaar wijdt de Fondation Beyeler in Riehen, een plaats vlakbij Basel, een omvangrijke tentoonstelling aan onze Piet Mondriaan. Als een van de belangrijkste kunstenaars van de avant-gardebeweging gaf hij beslissend vorm aan de ontwikkeling van de schilderkunst van figuratie naar abstractie. Deze bijzondere tentoonstelling, die zich richt op werken die de artistieke ontwikkeling van Mondriaan tot in de jaren twintig belicht, kunt u nú met Museumtijdschrift bezoeken!

 

Speciaal voor u als abonnee van Museumtijdschrift heeft SRC Reizen deze unieke museumreis samengesteld. Tijdens deze reis wordt u vergezeld door de hoofdredacteur van Museumtijdschrift! Gaat u met ons mee?

 

Tijdens deze eenmalige 5-daagse kunstreis krijgen we niet alleen een rondleiding over de Mondriaan-tentoonstelling in Fondation Beyeler. We wandelen ook door de Altstadt van Zürich, waar we in het Kunsthaus werk van onder anderen Munch, Chagall en Picasso zien en verkennen het prachtige Bern met het Zentrum Paul Klee. In Weil am Rhein bekijken we het opvallende Vitra Design Museum tijdens een architectuurrondleiding. De reis eindigt in de Duitse stad van de jugendstil, Darmstadt, een mooie afsluiter van deze heerlijke Zwitserse kunstreis met een Hollands tintje.

 

Programma:

 

Dag 1: Naar Weil am Rhein
We reizen naar het hotel in het Duitse Weil am Rhein. Onderweg vertelt de reisleider ons meer over de 20e-eeuwse kunst die we de komende dagen in de diverse musea gaan bewonderen. (ca. 705 km)

Dag 2: Stadswandeling Zürich en Kunsthaus Zürich
Zürich heeft zich in de laatste jaren ontwikkeld tot een culturele metropool. Het middeleeuwse stadscentrum aan de oevers van de Limmat en de Zürichsee is fraai gerestaureerd en huisvest bijzondere schatten. We maken een wandeling door de Altstadt en zien de Grossmünster, het Rathaus en de Neumarkt. Vervolgens gaan we de Limmat over. We bezoeken de Fraumünster, die glas-in-loodramen van Marc Chagall heeft, en zien het neogotische stadhuis. In het Kunsthaus Zürich, dat een van de belangrijkste kunstcollecties van Zwitserland heeft, bewonderen we het werk van onder anderen Munch, Chagall, Picasso en Giacometti. (ca. 190 km)

Dag 3: Vitra Design en Fondation Beyeler
De deconstructieve bouwstijl van het Vitra Design Museum in Weil am Rhein is typerend voor de Amerikaanse architect Frank O. Gehry. We brengen een bezoek aan het Schaudepot en krijgen een exclusieve architectonische rondleiding langs de vele bijzondere gebouwen van de Vitra Campus (In verband met een tentoonstellingswisseling is het tentoonstellingsgebouw van Frank O. Gehry gesloten). Na ons bezoek aan het Vitra Design Museum reizen we af naar Basel waar we gelegenheid krijgen om te lunchen. Na de lunch rijden we naar de Fondation Beyeler in Riehen, een plaats nabij Basel. We worden verwelkomd door een medewerker van het museum en genieten van een exclusieve rondleiding over de Mondriaan-tentoonstelling. Deze rondleiding wordt u aangeboden door Beyeler. Niet alleen de collectie, ook het museumgebouw is adembenemend. (ca. 20 km)

Dag 4: Zentrum Paul Klee in Bern
In Bern bezoeken we het Zentrum Paul Klee. Dit museum, dat in 2005 zijn deuren opende, beschikt over circa 4.000 werken van deze kunstenaar. Livia Klee-Meyer, de schoondochter van Klee, gaf in 1997 maar liefst 690 werken aan de stad. Klee, die een groot deel van zijn leven in Bern woonde, was behalve schilder ook musicus, leraar, schrijver en filosoof. In de collectie van het museum komt zijn veelzijdigheid duidelijk naar voren. Het gebouw, dat de vorm heeft van drie golven, is een ontwerp van de Italiaanse architect Renzo Piano (net als de Fondation Beyeler). De middag is ter vrije besteding. U kunt bijvoorbeeld een bezoek brengen aan het Kunstmuseum Bern. De collectie omvat werken uit maar liefst zeven eeuwen, waaronder werk uit de Italiaanse vroegrenaissance, van 15e-eeuwse lokale kunstenaars en van 19e-eeuwse Franse kunstenaars als Courbet, Delacroix en Cézanne. Uiteraard kunt u hier ook genieten van de 20e-eeuwse expressionistische kunst en van het werk van Rothko en Pollock. (ca. 200 km)

Dag 5: Jugendstil in Darmstadt
We reizen naar Darmstadt, ook wel de stad van jugendstil genoemd. In 1899 nodigde de groothertog van Hessen, Ernst Ludwig, een aantal jugendstilkunstenaars uit om zich te verenigen in een kunstenaarskolonie. Onder anderen Peter Behrens en Joseph Olbrich maakten hiervan deel uit. Het resultaat ziet u op de Mathildenhöhe, waar prachtige jugendstilmonumenten staan. De artistieke woonwijk op de Mathildenhöhe bestaat uit fraaie huizen, ateliers en het centrale tentoonstellingsgebouw. Na dit bezoek reizen we terug naar Nederland. (ca. 725 km)

Praktische informatie:

Prijs: € 849,- per persoon, 1-persoonskamertoeslag € 130,- per persoon
Inclusief:
• busreis per SRC-comfort class-touringcar via opstapplaatsen Amersfoort en Zevenaar
• verblijf in het Carat Hotel in Weil am Rhein op basis van halfpension (4x ontbijt en 4x diner is inbegrepen)
• exclusieve architectuurrondleiding in het Vitra Museum
• entree Schaudepot • een rondleiding in Fondation Beyeler
• entree Fondation Beyeler • begeleiding door een deskundige Nederlandssprekende reisleider en gidsen tijdens museumbezoek
• begeleiding door de hoofdredacteur van Museumtijdschrift
Exclusief:
• overige entreegelden musea
• overige kosten lokale gidsen
• fooien
• reserveringskosten, € 20,- per boeking, Calamiteitenfonds, € 2,50 per boeking (verplicht). SGR-consumentenbijdrage, € 5,- per persoon per boeking (verplicht)

Minimumaantal deelnemers:15 (30 dagen voor vertrek)
Maximumaantal deelnemers:30

Heeft u vragen?


Stuur een mail naar info@srcreizen.nl of bel 050 – 3 123 123.
Mocht het door de coronamaatregelen in Duitsland en Zwitserland de reis niet door kunnen gaan, dan wordt er restitutie verleend.
Wijzigingen in het programma zijn voorbehouden. Voor deelname aan deze reis is een goede lichamelijke en geestelijke conditie vereist. Lees hier meer.

Bestel

 849,00

Uitverkocht