Tentoonstellingen aanmelden

Zomertip 12 – Bizarium

  • 3 jaar geleden

Nederland heeft honderden unieke kleine musea, van schilderachtig vrouwenhofje tot curieus missiemuseum. Museumtijdschrift bezoekt er deze zomer 12. De laatste aflevering: een museum dat voor de gekste problemen een oplossing heeft.

Ooit gehoord van raketpost of de velo douche? De twee eigenaars van het Bizarium, ontwerpers Marc De Jonghe en Ann Geerinck, hebben er ruim vijf jaar aan gewerkt om dit soort vergeten en vaak als mislukt beschouwde uitvindingen tot leven te brengen. Het motto van het museum is: ‘Ik heb niet gefaald, ik heb enkel 10.000 manieren gevonden die niet werken’ (Thomas E. Edison). Het oudste nagebouwde werk is de zelfrijdende ‘auto’ gemaakt van een houten mechanisme, bedacht door Leonardo da Vinci uit 1478.

 

Uitvinders proberen alledaagse problemen of ergernissen creatief op te lossen door te kijken naar beschikbare kennis en middelen, bijvoorbeeld door gebruik te maken van elementen uit de natuur. Zo heeft het museum een ‘zwemparaplu’ nagemaakt van de negentiende-eeuwse ontwerper J. Eisele geïnspireerd op de noppen van inktvissen, en een vlieggevaarte naar aanleiding van de helikoptervormige esdoornzaadjes. Een spannend museum dat zich niet laat afschrikken door bizarre ideeën.


Reageer op Zomertip 12 – Bizarium

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 3 reacties op Zomertip 12 – Bizarium
  1. 216410 426893Extremely best men and women messages are meant to charm allow honor toward groom and bride. Newbie speakers in front of excessive locations need to usually our own gold colored dominate in presenting and public speaking, which is to be personal interests home. very best man speach 401731