Tentoonstellingen aanmelden

Zomertip 6 – Het kwadrant van Stedelijk Museum Zutphen

  • 4 jaar geleden

Deze zomer leidt Museumtijdschrift u langs negen minder bekende topstukken uit de Collectie Nederland. Aflevering 6: Frank van der Ploeg tipt een van de juwelen van Stedelijk Museum Zutphen: een meetinstrument uit ongeveer 1300, gevonden bij de Houtmarkt, bij het graven van een boomgat.

Het kleinood laat iets zien van de Hanze: het nauwelijks in objecten te tonen handelsverbond tussen een aantal Europese steden. Dit meetinstrument was bruikbaar tussen Brugge en Bergen in Noorwegen. Te zien in de vaste opstelling van het vernieuwde Stedelijk Museum Zutphen. Lees meer in Museumtijdschrift 4 – 2017.


Beeld: Barbara Keijzers

WINACTIE!
In Het Nederlandse Kunst Boek van uitgeverij WBOOKS (t.w.v. € 24,95) presenteert voormalig hoofdredacteur van Museumtijdschrift Din Pieters 300 kunstwerken uit de Collectie Nederland. Het boek is tevens een uitnodigende gids, om zelf op onderzoek te gaan. Elke week verloten wij een boek onder abonnees. Doe mee & win!

Winactie Het Nederlandse Kunst Boek

Reageer op Zomertip 6 – Het kwadrant van Stedelijk Museum Zutphen

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 6 reacties op Zomertip 6 – Het kwadrant van Stedelijk Museum Zutphen
  1. Gerrit

    Naast “Het kwadrant” is Zutphen nu bijzonder interessant vanwege de IJssel biennale en natuurlijk haar mooie ligging aan de IJssel.

  2. Gerard van der Leeuw

    Zutphen is altijd de moeite waard, Een van de meest interessante steden van Nederland. Fijn dat het museum helmaal vernieuwd is, al was ik best wel gehecht aan de oude locatie. En gelukkig heeft ook de Wildeman een goede bestemming gekregen.

    t