Tentoonstellingen aanmelden

Zomertip 9 – De nieuwe fontein van Mark Manders

 • 4 jaar geleden

Deze zomer leidt Museumtijdschrift u langs negen minder bekende topstukken uit de Collectie Nederland. Aflevering 9: Marina de Vries tipt de rustgevend stromende fontein van Mark Manders op de Amsterdamse Rode Loper, in de luwte van de Dam.

Topstukken bevinden zich niet alleen in musea en kerken, maar ook op straat. De onlangs geplaatste bronzen fontein van Mark Manders heeft twee prachtige met elkaar verbonden vrouwenhoofden, waartussen het water als een waterval naar beneden stroomt. Het beeld is zo gemaakt dat het ook in de winter aanspreekt, als het water uit gaat. Collectie gemeente Amsterdam.

WINACTIE!
In Het Nederlandse Kunst Boek van uitgeverij WBOOKS (t.w.v. € 24,95) presenteert voormalig hoofdredacteur van Museumtijdschrift Din Pieters 300 kunstwerken uit de Collectie Nederland. Het boek is tevens een uitnodigende gids, om zelf op onderzoek te gaan. Elke week verloten wij een boek onder abonnees. Doe mee & win!

Winactie Het Nederlandse Kunst Boek

Reageer op Zomertip 9 – De nieuwe fontein van Mark Manders

Dit veld is verplicht Vul een geldig emailadres in
Dit veld is verplicht

Uw reactie wordt gepubliceerd onder dit artikel en kan gebruikt worden in het tijdschrift.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Er zijn 7 reacties op Zomertip 9 – De nieuwe fontein van Mark Manders
 1. Toos Post

  Wat een mooie aanwinst. Nu vind ik kunst in de openbare ruimte zo-wie-zo een rijkdom. Maar dit is echt bijzonder.

 2. Tonnie Mennen

  Zag onlangs Mark Manders in Voorlinden : interessant ! Mark Manders heeft iets unieks Daarom wil ik de nieuwe fontein in Amsterdam ook zien !

 3. Joke Mathijssen

  Ik ben 91. De nieuwe fontein van Mark Manders zal ik niet meer zien. Ik woon te ver weg in een bejaardenfabriek. Maar aan de hand van het filmpje kan ik een goed beeld van het object krijgen. Het is jammer dat ik het niet in de verschillende seizoenen kan bezoeken. Door het licht en de algengroei zal het er steeds anders uitzien. Elk jaar zal het er anders uitzien. Daarom is het goed dat je kunst ook op een vel papier kunt zien. Van briefkaart tot een boek of welke creativiteit een ander heeft.

 4. Henk J. de Waal

  Ik zag het beeld nog niet in werkelijkheid. Vanaf foto’s ziet de installatie er levendig, expressief en monumentaal uit.

 5. Monique

  Prachtig beeld en kinderen vinden het water schitterend. Kortom een mooi nieuw kunstwerk van Mark Manders; een aanwinst voor Amsterdam.