Aleksander Willemse: Belevenis Kunstenaar met een missie
De wereld om ons heen wordt steeds harder en verdeeldheid is de norm geworden. In deze turbulente tijden komt de kracht van kunst naar voren als een helende en verbindende kracht. Aleksander Willemse, een pionier in beleveniskunst, zet zich al bijna tien jaar in voor liefde en kwetsbaarheid als antwoord op de toenemende polarisatie.
Aleksander’s werk gaat verder dan traditionele kunst. Zijn installaties en kunstprojecten zijn poëtische oproepen tot lieve, zachte actie. Met zijn project “Dare to Love” verkent hij de kracht van kwetsbaarheid in een verhardende wereld. Zijn liefdevolle protest toont dat kunst niet alleen het oog moet plezieren, maar ook emoties moet oproepen en de bezoeker uitnodigt om deel te worden van het kunstwerk.
De permanente expositie in Aleksander Art Museum biedt de mogelijkheid om de kunstwerken te beleven die centraal staan in Aleksander’s liefdevolle protesten. Deze exclusieve verzameling, tentoongesteld in de hoogste kwaliteit, nodigt bezoekers uit om de diepere boodschap van liefde en zachtheid te omarmen. Elk kunstwerk representeert een stukje van de poëtische visie van Aleksander en biedt de gelegenheid om deze unieke creaties voor altijd mee te nemen in je hart.
De installatie “Dare to Love” is een monument van liefde en moed. Elk element, van de kleurrijke bloemenzee tot de protestborden met teksten als “Love is the answer”, getuigt van de moed die nodig is om lief te doen. Aleksander’s kenmerkende Do It Yourself street art werken nodigen uit tot reflectie, participatie en geven een diepere betekenis aan ‘feelgood’.
Studio Aleksander Art werkt samen met andere kunstenaars en creatieve scholen om een groeiende beweging van liefdevol protest te creëren. Door leerlingen te inspireren en anderen te helpen meer liefde de wereld in te slingeren, draagt Aleksander bij aan een liefdevollere samenleving. Zijn projecten, waaronder de ‘lief doen’ gespreksruimtes, ‘Blooming distributiecentra’ en zijn Art Campaign voor diversiteit en inclusiebeleid, laten zien dat kunst daadwerkelijk iets kan veranderen.