Nieuws

Hieronder leest u het laatste nieuws uit binnen- en buitenland.

Voormalige woonkamer Rembrandt (foto: Kirsten van Santen)

Museum Het Rembrandthuis sluit per 31 oktober voor een verbouwing

Tip van de week

Lees hieronder de nieuwste tip van de week.

Zijne Majesteit de Koning reikt woensdagochtend 21 september de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst 2022 uit in Koninklijk Paleis Amsterdam. Drie jonge kunstenaars worden onderscheiden en ontvangen elk een bedrag van 9.000 euro. Na de uitreiking opent de Koning de tentoonstelling waar werken van de winnaars en van de overige genomineerden te zien zijn.
Marina de Vries

De Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst

Het is herfst, en dus tijd voor de Koninklijke Prijs voor Vrije Schilderkunst, een editie met veel kwaliteit dit jaar, te zien in de prachtige Burgerzaal van het Paleis op de Dam, in Amsterdam.

Recensie

Lees hieronder de nieuwste recensie.

Foto: Peter Tijhuis
Machteld Leij

Dwalen door gangen van lockers

De Duitse kunstenaar Anne Imhof gooide hoge ogen bij de Biënnale van Venetië in 2017, met een Europese zegetocht als gevolg. Haar tentoonstelling ‘Youth’ heeft alle elementen van een goede Imhof, alleen is het evenwicht zoek.

Columns

Lees hieronder de nieuwste column.

Zaaloverzicht, foto Sake Elzinga
Marina de Vries

‘In de ban van de Ararat – Schatten uit het oude Armenië’ wint Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs 2022

De vierde editie van de Museumtijdschrift Tentoonstellingsprijs is met een ruime meerderheid van 40% van de stemmen gewonnen door 'In de ban van de Ararat', een tentoonstelling van het Drents Museum. Bijna 10.000 museumliefhebbers brachten hun stem uit. Waarom zijn archeologietentoonstellingen zo populair in het huidige tijdsgewricht? 6 vragen aan Harry Tupan, directeur Drents Museum.