Van alle tijden

Museumtijdschrift biedt een unieke mix uit het tentoonstellingsaanbod, van kunst, fotografie tot erfgoed en design, en van vroeger tot nu.

Compleet en actueel

Bij ieder nummer ontvangt u als bijlage de meest complete tentoonstellingsagenda van Nederland met ruim 1000 exposities in handig zakformaat.

Vaste columnisten

Met in ieder nummer een column van Oek de Jong en de rubriek Op Zaal van Edo Dijksterhuis

Museumtijdschrift 1 - 2020

" frameborder="0" allowfullscreen>

Misschien is het u opgevallen: wij hebben een nieuw logo. Als het u is ontgaan, geeft niks. De kracht van het nieuwe logo is nu juist dat het woord Museumtijdschrift weer duidelijker te herkennen is, zonder dat we drastisch breken met het verleden. Sterker nog, het nieuwe logo knipoogt naar het logo dat Museumtijdschrift vanaf de eeuwwisseling tot in 2012 sierde.

Inhoudsopgave:

• Museum-kort: de mooiste tentoonstellingen in binnen- en buitenland, inclusief de vooruitblik p. 11-18.
Jan van Eyck: oude kunst: Hoe de mysterieuze Vlaamse meester een revolutie teweegbracht, Erik Spaans, p. 20-25.
+Winactie: maak kans op 2 toegangskaarten Van Eyck – Een optische revolutie
De kleurrijke blik: oud, modern en hedendaags: Brengen ‘zwarte’ tentoonstellingen in 2020 eindelijk meer diversiteit?, Edo Dijksterhuis, p. 26-30.
• Column: Oek de Jong, Het lam van Zurbarán, p. 32-33.
Mark Manders: hedendaagse kunst: Met monumentale, archetypische beelden ontsnappen aan de tijd, Frits de Coninck, p. 34-38.
Joop Moesman: moderne kunst: Nederlands enige surrealist en zijn complexe relatie tot vrouwen, Robert-Jan Muller, p. 42-45.
• Stationskunst: interview: Evelien de Munck Mortier over bijzondere kunstwerken rond het spoor, Sophia Zürcher, p. 46-51.
+Lezing Kunst op Nederlandse stations plus beursbezoek Art Rotterdam
• Column: nieuw: Op zaal, De sokkel, p. 53.
Edele dieren: oude kunst: De Brit George Stubbs wist het karakter van paarden feilloos te vatten, Saskia Cohen, p. 54-57.
• Onderwaterwereld: hedendaagse kunst: De diepte van de zee biedt inspiratie voor uiteenlopende kunstenaars, Arjan Reinders, p. 58-62.
Edward Hopper: moderne kunst: Het verstilde, filmische werk van de ‘typisch Amerikaanse’ schilder, Kees Keijer, p. 64-69.
+Kunstreis naar Zwitserland 13 – 17 mei 2020
• Museum & meer: het atelier (Jan Beutener), de gevestigde (Ans Markus) & de nieuwkomer (Justine Tjallinks en Gus Drake), boeken etc., de lezerspagina, p. 71-77.

Extra in dit nummer: exclusieve kunstkaarten van Breitner en Israels

Bekijk in winkel

Reeds verschenen

  • Over de redactie

    De redactie van Museumtijdschrift is gevestigd in een monumentaal kantoorverzamelgebouw in hartje Amsterdam. De marketingafdeling van het blad zit in Zwolle, als onderdeel van de uitgeverij. Voor inhoudelijke vragen en verzoeken, en voor het toesturen van persberichten en –uitnodigingen kunt u rechtstreeks contact opnemen met de redactie en medewerkers van Museumtijdschrift.

    Vacatures: klik hier

    Meer lezen

    Abonnementen

    Los nummer

    6, ,95

    Het nieuwe nummer van Museumtijdschrift.

    Bekijk dit nummer
    Jaarabonnement

    75 ,00

    Blijf 8 x per jaar op de hoogte! Ontvang nu 'Stilleven' als welkomstcadeau bij een jaarabonnement.

    Bekijk jaarabonnement
    Proefabonnement

    22 ,50

    Nieuwsgierig naar Museumtijdschrift? Een proefabonnement stopt automatisch na ontvangst van 3 nummers.

    Bekijk abonnement

    WBOOKS is de uitgever van Museumtijdschrift en van geschiedenis- en kunstboeken. Met passie maakt het team kwalitatief mooie en bijzondere cultuurboeken. De boeken worden verkocht in meer dan 1500 betere boekhandels in Nederland en via de website. Veel van de uitgaven verschijnen in samenwerking met musea en grote culturele instellingen in Nederland. Zie voor meer informatie www.wbooks.com

    Verschijningsdata

    • Nummer 1: 17-01-2020
    • Nummer 2: 06-03-2020
    • Nummer 3: 17-04-2020
    • Nummer 4: 29-05-2020
    • Nummer 5: 10-07-2020
    • Nummer 6: 04-09-2020
    • Nummer 7: 16-10-2020
    • Nummer 8: 27-11-2020