Batavialand…Durf te ontdekken!
Batavialand is de plek waar techniek, wetenschap en geschiedenis elkaar ontmoeten. Hier ontdek je de vele verhalen van oud land, de Zuiderzee en het inpolderen van Flevoland. Erfgoedpark Batavialand heeft voldoende buiten- én binnenactiviteiten voor elk weertype en is bijna het hele jaar geopend. Kom je voor het eerst, dan kun je wel een heel dagdeel besteden op onze werf, aan boord van de Batavia en in het museum. Onze taveerne maakt een bezoekje compleet, met fijn terras en een lekker menu.
De scheepswerf
Laat je mee nemen naar de 17de eeuw met mooie, spannende en grappige verhalen van onze gidsen. Op de werf wordt gebouwd aan het vroeg 16e eeuwse waterschip en wordt de kennis uit archeologische opgravingen gekoppeld aan ambachtelijk handwerk. In de vele werkplaatsen maak je kennis met de scheepsambachten van de Zuiderzee. Maak kennis met de vrijwilligers die graag vertellen over de ambachten en ga zelf aan de slag met touwslaan, spijkerslaan, steltlopen, hoepelen, ringwerpen of kopje hakken.
De Batavia anno 1628
De reconstructie van het spiegelretourschip De Batavia ligt aan de steiger bij Batavialand. Deze ‘grande dame’ is het icoon van Willem Vos, die hier zijn jongensdroom liet uitkomen en samen met vele anderen dit grote schip uit de zeventiende eeuw bouwde. Klim aan boord en stap terug in de tijd van de grote zeevaarders en de indrukwekkende scheepsbouw van de VOC.
Het Museum
In het museum vertelt pionier Cornelis Lely je meer over het polderverhaal. Loop langs de Flevowand en leer over de geschiedenis van het leven met de Zuiderzee van de IJstijd tot nu. In het watertheater kruip je in de huid van een ingenieur, boer of waterbouwer en maak je zelf een polder en bouw je dijken. Stroop je mouwen op en vaar met een Koggeschip.
De tentoonstelling Het mysterie van het Oorijzerwrak geeft een inkijkje in het werk van de onderzoeker en ook in de ArcheoHotspot of bij het Restauratieatelier zie je live hoe er aan de collectie wordt gewerkt.
In de Nederlandse schoolvakanties altijd op maandag geopend van 11.00 – 17.00 uur.
Altijd gesloten op Koningsdag 27 april, eerste Kerstdag 25 december, tweede Kerstdag 26 december, Oudejaarsdag 31 december en Nieuwjaarsdag, 1 januari.
Op Sinterklaas 5 december en kerstavond 24 december open tot 15:00
Kijk voor de meest actuele openingstijden op www.batavialand.nl