Batavialand…Durf te ontdekken!
Ga aan boord van het spectaculaire VOC-schip de Batavia, duik in de geschiedenis van Flevoland en beleef de verhalen van onze pioniers. Erfgoedpark Batavialand heeft voldoende buiten- én binnenactiviteiten voor elk weertype en is bijna het hele jaar geopend.

De Werf
Stap in de wereld van pionier Willem Vos en zie hoe zijn droom om een VOC schip te bouwen werkelijkheid is geworden. Kijk mee en leer hoe 400 jaar geleden een groot houten schip werd gemaakt. Maak kennis met oude ambachten en ga zelf aan de slag met touwslaan, spijkerslaan, steltlopen, hoepelen, ringwerpen of kopje hakken.
Laat je mee nemen naar de 17de eeuw met mooie, spannende en grappige verhalen van onze gidsen.

Het Museum
In het museum vertelt pionier Cornelis Lely je meer over het polderverhaal. Loop langs de Flevowand en leer over de geschiedenis van het leven met de Zuiderzee van de IJstijd tot nu. In het watertheater kruip je in de huid van een ingenieur, boer of waterbouwer en maak je zelf een polder en bouw je dijken. Stroop je mouwen op en vaar met een Koggeschip. In Het land van Michelle reis je mee naar de prehistorie. Je leert over Michelle en de Swifterbantman.