Bezoek het Diamant Museum Amsterdam en word een Diamant Expert!

Het Diamant Museum, gelegen in het hart van het Amsterdam op een steenworp afstand van het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum, is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in diamanten en sieraden. Je wordt meegenomen op een reis die honderden kilometers onder het aardoppervlak begon en eindigt in de ring aan je vinger.

Laat je betoveren door glinsterende edelstenen en ontdek 400 jaar diamantgeschiedenis in het enige diamantmuseum van Europa. Vier eeuwen vakmanschap hebben er voor gezorgd, dat tot op de dag van vandaag de faam van Amsterdam als centrum van de diamant- handel en diamantindustrie wereldwijd is. Veel beroemde diamanten zijn in Amsterdam geslepen zoals: de Cullinan, de grootste diamant ooit gevonden, en de Koh-I-Noor (Berg van Licht).

Daarnaast ontdekt je in het museum hoe de passie van de mens voor diamanten zich heeft ontwikkeld en welke rol macht en rijkdom hierin spelen. Zo heeft het Diamant Museum Amsterdam een prachtige historische collectie met oude wapens en replica’s van tiara’s en kronen. Verder is er een unieke permanente collectie met beroemde stukken zoals de het Katana zwaard (Japans) van Murano glas met 1967 diamanten en 494 robijnen, de kleinste diamant ooit geslepen, en de diamant Ape Skull. Deze schedel bevat 17.000 briljante diamanten en is geïnspireerd op de met diamanten ingelegde menselijke schedel van Damien Hirst.