Voor de tentoonstelling “Alma-Tadema – klassieke verleiding” komen dit najaar uit heel de wereld meer dan tachtig topschilderijen naar het Fries Museum in Leeuwarden. Samen met persoonlijke voorwerpen en filmfragmenten geven zij een inkijk in de wereld van Sir Lawrence (Lourens) Alma-Tadema.

Dat Alma-Tadema ook een slim zakenman was en van zijn schilderijen prenten liet maken die goed verkocht en verzameld werden, is te zien van 1 oktober t/m 13 november 2016 in een bijzondere verkoopexpositie van de originele etsen en gravures.

Galerie Prins van Waldeck te Leeuwarden brengt 37 prachtige, originele prenten van Lourens Alma-Tadema. De prenten zijn gegraveerd naar de geromantiseerde schilderingen van het leven in de klassieke oudheid, waarmee Alma-Tadema half Europa en Amerika wist te verleiden. Decoratief, weelderig gedetailleerd, kleurig en vaak sensueel, en zowel historisch als archeologisch verbazingwekkend goed gedocumenteerd. Gravures van hem zijn zeldzaam geworden. Nu Alma-Tadema opnieuw volop in de belangstelling staat, zijn ze gezocht.